Sport

Aniversarea celor 90 de ani de fotbal hunedorean

Cristina Ghenea

Suporterii corvinişti pregătesc un eveniment de mare amploare, care va marca 90 de ani de existenţă a fotbalului alb-albastru. Aniversarea echipei va dura patru zile şi va cuprinde diverse manifestări.

Rezultate remarcabile, glorii cu renume
Ideea organizării unui astfel de eveniment a venit din dorinţa de a păstra viu numele unei echipe ce a devenit, în timp, un simbol al Hunedoarei. Înfiinţată în anul 1921, formaţia siderurgiştilor hunedoreni şi-a marcat prezenţa pe scena divizionară abia după cel de-al doilea război mondial, în anul 1946, pe vremea în care era numită „Uzinele de Fier Hunedoara”. A adoptat titulatura de „Metalul” la sfârşitul anului competiţional 1952, când echipa a promovat în divizia B. Nu după mult timp, ocupă primul loc în seria 1 a eşalonului secund şi, pentru întâia oară în istoria fotbalului hunedorean, o reprezentantă a „cetăţii siderurgiei” trece pragul diviziei A.
„Corvinul” apare pentru prima dată sub acest nume la sfârşitul sezonului 1958-1959, însă din 1963, devine „Siderurgistul”. Anul 1976 este cel în care întreaga formulă organizatorică a clubului de fotbal este adoptată de „Corvinul”, iar echipa reuşeşte, de-a lungul timpului, rezultate remarcabile, în urma unor partide excepţionale, de multe ori, în aplauzele a câte 25.000 de spectatori.

Momente de colecţie, proiectate în faţa Casei de Cultură
Aniversarea va fi organizată cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei municipiului Hunedoara, după ce consilierii locali au aprobat ieri un proiect de hotărâre, prin care instituţia alocă desfăşurării manifestărilor, suma de până la 41.000 lei. Astfel, evenimentul va începe în 12 octombrie, cu o expoziţie de fotografie, care va cuprinde 90 de exponate – imagini realizate de-a lungul celor 90 de ani de existenţă a echipei. Expoziţia va fi urmată de lansarea unei reviste aniversare. Tot cu această ocazie, va fi inaugurat şi terenul II din Complexul Sportiv „Michael Klein” şi va avea loc „Cupa liceelor la fotbal”. Mai mult, suporterii au pregătit un filmuleţ care cuprinde momente de colecţie din istoria Corvinului – filmuleţ ce va fi proiectat în faţa Casei de Cultură din municipiu. Evenimentul se va încheia în 16 octombrie, după dineul la care vor fi invitaţi toţi cei care au adus renume fotbalului hunedorean, urmat de un spectacol nocturn de lumină şi culoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.