Aninoasa: în sfârşit, gazul metan ajunge în locuinţe

05 duncaIntroducerea gazului metan, demarată de mai bine de 15 ani la Aninoasa şi pentru care primăria a contractat un credit bancar de 3.000.000 de lei, este pe cale să se finalizeze. Investiţia a fost stopată din cauza  restanţelor înregistrate la plăţile pentru lucrări şi a unei organizări defectuoase a vechii administraţii.
„Am purtat o corespondenţă cu constructorul din Cluj, care a câştigat licitaţia de atribuire a lucrărilor şi ni s-a comunicat că am mai avea o restanţă de achitat, ceea ce nu este valabil. Le-am trimis o situaţie punctuală a plăţilor şi aşteptăm să vină şi să se reapuce de treabă. Lucrarea în sine e realizată aproape în întregime, dar mai trebuie să se facă verificările în ceea ce priveşte punerea sub presiune a coloanei principale de gaz şi sudurile. Fostul primar nu a onorat plăţile, aşa că şi firma nu a mai vrut să meargă mai departe cu investiţia. De asta s-a ajuns aici. Acum, noi suntem la zi cu plăţile şi aşteptăm în teren reprezentanţii societăţii. Banii pentru demersul investiţional au provenit fie din fonduri proprii, fie din vestitul împrumut  de 3.000.000 de lei, contractat de vechea conducere a instituţiei. După cum se ştie deja, datoria s-a stins cu tot cu penalităţile care ne-au fost aplicate”,  a afirmat Nicolae Dunca (foto), primarul oraşului Aninoasa. Acesta a mai spus că pentru partea de nord a oraşului s-au estimat circa 2.500 de abonaţi, iar deja branşaţi sunt în jur la 70 de familii din zona DN66. Cine va dori să se branşeze va trebui să încheie un contract cu E.On Gaz, după care să plătească taxa de branşare, actualul cadru legal nepermiţând primăriilor să achite o sumă de sprijin.
De amintit că Primăria Aninoasa a fost prima din ţară care a intrat în insolvenţă, din cauza datoriilor. Ajutorul financiar în valoare de 3,7 milioane de lei, primit în 2014 de la Guvern, a fost cel care a acoperit datoria de pe tabloul de creanţe şi a permis plata tuturor facturilor restante. (M.Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare