Actualitate

Angajații de la Antifraudă ies în stradă

Angajații din ANAF și Ministerul Finanțelor au început pichetarea, pe par­cursul a două săptămâni, a sedi­i­lor Fiscului din țară, urmând ca pe 18 mai să organizeze acțiuni similare la sediile centrale ale ANAF și Finan­țelor, în București.

Finanțare defectuoasă
În aceste două săptămâni sunt vi­zate sediile regionale ale ANAF și ale direcției Antifraudă. Angajații sunt nemulțumiți că nu sunt consultați în etapa de pregătire a noii legi a sa­la­rizării, dar și de alte probleme care nu au fost rezolvate de-a lungul anilor. Precedenta grevă la ANAF, un protest spontan cu câteva mii de angajați, a fost în 2017, în contextul Legii sala­ri­zării de la momentul respectiv. SindFisc, organizație reprezentativă a angajaților din Finanțe, a transmis încă din martie un prim semnal privind nemulțumirile angajaților, susțin cei de la Profit.ro.
Astăzi, protestul se mută la Direcția Regională Antifraudă Fiscală Deva, la orele 17.00. Revendicările sunt, prin­tre altele, finanțarea defectuoasă a activității profesionale, sănătății și securității la locul de muncă, dis­cre­pan­țele salariale existente în instituții (prag de până la 25 la sută doar la salariul de bază, la care se adaugă și sporuri specifice, în condiții similare de muncă și pregătire/specializare), condițiile de lucru inadecvate, pe alocuri sub standardele de decență; Impunerea de obiective instituționale unui personal subdimensionat (locații deservite de doar 4-5 persoane), în­grijorări cu privire la neimplicarea angajatorilor/ordonatorului principal de credite în susținerea finanțiștilor pentru o poziționare corectă în noua lege a salarizării, lipsa dialogului social cu privire la acest subiect.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura