Anchetatorii lui Berbeceanu, trimiși în judecată. Curtea Supremă le-a respins contestaţiile

ioan-muresan-traian-berbeceanuUltima șansă a anchetatorilor lui Traian Berbeceanu de a nu fi cercetați penal în dosarul probelor false întocmite împotriva fostului comisar șef al BCCO Alba s-a spulberat.  

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri contestațiile lui Ioan Mureșan și Alin Mirel Munten față de trimiterea dosarului în judecata de fond, decizia fiind una definitivă. Cel de-al treilea inculpat din dosar, ex-procurorul Nicolaie Cean nu a formulat recurs la precedenta hotărâre a instanței pronunțată în luna septembrie.

Cei trei au fost trimiși în judecată în luna iulie 2014, fiind acuzați că ar fi falsificat probe împotriva comisarului Berbeceanu, care au dus la arestarea preventivă a acestuia. Din câte se pare, este un caz singular în practica judiciară din România, ca atât acuzatul, cât și acuzatorii să fie trimiși concomitent în judecată de către organe de cercetare penală diferite. Dacă dosarul fostului procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan și al celorlați doi colegi își va urma cursul firesc în instanță, dosarul pe care aceștia i l-au întocmit lui Berbeceanu a fost retrimis procurorilor DIICOT. Magistrații Tribunalului București au constatat că rechizitoriul întocmit de anchetatori nu conține probe elocvente care ar putea duce la începerea judecății în cazul lui Berbeceanu. (Natalia Bumbac)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.