Actualitate

Anchetă pentru infracţiuni de incendiere, violenţe şi ameninţări; 11 persoane se află sub control judiciar

Un număr de 11 tineri din municipiul Hunedoara au fost puşi sub control judiciar în mai multe dosare penale ce fac referire la infracţiuni de distrugere prin incendiere, loviri sau alte vio­lenţe, ameninţări şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a informat luni Ins­pec­to­ratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Ridicate pentru expertizare
Între faptele de care sunt acuzaţi suspecţii se numără şi incendierea unui autoturism ce fusese lăsat de pro­prie­tar, într-o noapte, în parcarea unui super­market din Hunedoara. Cu prilejul unei razii efectuate în municipiului Hunedoara, în aceste dosare, poliţiştii au pus în executare 14 mandate de per­cheziţie domiciliare şi 10 mandate de aducere. În locuinţele percheziţionate au fost depistate diferite cantităţi de subs­tanţe vegetale, ce au fost ridicate pentru expertizare, precum şi elemente probatorii pentru cauzele penale aflate în lucru. Un număr de 10 suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei Hunedoara şi reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.
„Activităţile procedurale se cir­cum­scriu unor dosare penale aflate sub su­pra­vegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, ce au ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de distrugere prin incendiere, tulbu­ra­rea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe şi ameninţare”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.
Ultima faptă de natură penală ce face obiectul cauzei, a fost comisă în noap­tea de 14 mai, când Poliţia Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la un auto­tu­rism aflat în parcarea unui supermarket din Hunedoara. În urma cercetărilor efec­tuate, poliţiştii l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Suspectul a fost pus, şi el, sub control judiciar. Toţi cei 11 suspecţi, din cauzele prezentate, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar magistraţii Parchetului de pe lân­gă Judecătoria Hunedoara au dispus continuarea cercetărilor faţă de cei în cauză, sub control judiciar. (A. Năstase)

Această prezentare necesită JavaScript.