Ancheta în dosarul escrocheriei de la CAR încă n-a fost finalizată

20 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Sute de victime s-au trezit că au luat împrumuturi deşi nu au trecut pragul instituţiei nebancare din Petroşani. Paguba estimată de procurori se ridică la un milion de lei. Principalul suspect este chiar fosta preşedintă a CAR-ului, cercetată sub control judiciar.

Escrocheria de proporţii a ieşit la iveală după ce mai mulţi pensionari s-au trezit cu pensia tăiată, deşi nu luaseră credite. Oamenii au aflat că sunt datori la un CAR din Petroşani, la care nu au fost niciodată şi au depus plângere pentru înşelăciune. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au început o anchetă încă din luna mai 2016, iar poliţiştii au depistat la momentul acela 240 de victime. Din cauza numărului foarte mare de păgubiţi, anchetatorii au o misiune extrem de grea, dat fiind faptul că toţi trebuie audiaţi. Din acest motiv, dosarul încă n-a fost soluţionat şi înaintat instanţei de judecată. Principalul suspect este fosta şefă a CAR-ului, Olimpia Marinca, (49 de ani).
”Poliţiştii au stabilit că suspecta, în calitate de casier şi ulterior de preşedinte al unei instituţii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totală de peste  1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte şi ale giranţilor (unii dintre aceştia fiind chiar decedaţi la data acordării împrumutului), însuşindu-şi sumele de bani obţinute”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Adolescentul din Vulcan care a violat şi ucis o bunică, arestat preventiv

Cristian Alexandru M. (16 ani), din Vulcan, a şocat întreaga ţară după ce s-a descoperit că este autorul unei crime...

Campioana, calificată cu emoţii în semifinalele Cupei Liceelor BIG FM

CNS Cetate Deva, deţinătoarea titlului la Cupa Liceelor BIG FM, a avut emoţii pentru calificarea în penultimul act al acestei...

Bogdan Sitoianu şi Andrei Deliu, campioni naţionali la atletism

Sportivii Bogdan Sitoianu, de la CNS Cetate Deva şi Andrei Deliu, de la SCM Deva, au cucerit medalii de aur...

Închide