Anchetă în cazul săteanului cu lama de cuţit în spate

Nicolle Ebner

Managerul Spitalului Judeţean Deva, Dan Florea, va demara o verificare a modului în care au fost respectate procedurile în cazul bărbatului care a trăit timp de aproape şapte ani cu lama unui cuţit în spate.
Caz pus în dezbaterea comisiei de etică
„Vom apela la arhive, deoarece nu putem şti cu exactitate ce s-a întâmplat în urmă cu şapte ani. Împreună cu directorul medical şi colegii de la Urgenţă, vom verifica declaraţiile pacientului, făcute la vremea respectivă, starea în care s-a prezentat la spital, dacă semnele vitale au fost afectate. Concluzia finală o va stabili comisia de etică a unităţii medicale şi tot ea va decide ce măsuri şi dacă se pot impune sancţiuni după atâta timp, deoarece legislaţia a suferit o multitudine de modificări”, a declarat managerul Spitalului Judeţean din Deva, Dan Florea, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Reamintim că, Viorel Negrilă, un bărbat de 45 de ani, din comuna Vălişoara, a trăit aproape şapte ani cu lama unui cuţit în corp, după ce în anul 2003 a fost atacat de un vecin, care i-a înfipt un briceag în umărul stâng. Victima susţine că s-a prezentat la Urgenţa din Deva, dar medicul de gardă nu i-ar fi efectuat şi o radiografie a zonei în care fusese tăiat. Abia în decembrie 2009, după ce a căzut de pe motocicletă, medicii de la acelaşi spital i-au făcut o radiografie şi au observat lama cuţitului, care se deplasase de la locul iniţial, spre o coastă din partea dreaptă. Negrilă speră să fie operat cât mai curând, ca să scape de corpul străin depistat abia acum, iar medicul Dan Florea afirmă că pentru asta este nevoie doar de o incizie de unu-doi centimetri, prin care acesta să se scoată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.