Anamaria Gavrilă, deputat AUR de Hunedoara, declaraţie politică dură în Parlament. “Virgil Daniel Popescu şi Siegfried Mureşan – sau cum arată mincinoşii trădători ai poporului român”

Mircea Crivăţ

Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă (foto), îi acuză pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi pe euro­de­putatul PNL Siegfried Mureşan, că i-au minţit şi i-au trădat pe locuitorii Municipiului Deva şi pe minerii din Valea Jiului. Această declaraţie vine în contextul întreruperii căl­durii din Deva datorită sistării activităţii Ter­mo­centralei Mintia, pe fondul lipsei de so­luţii a actualei Puteri la problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hune­doara.
„Astăzi, 17 martie 2021, este a 13-a zi de când Termocentrala Mintia este oprită. La Deva, 22.000 de oameni stau în frig la -5 grade noaptea. Aceşti oameni sunt cei mai vulnerabili printre noi – femei cu copii şi vârst­nici care nu au avut posibilitatea să îşi instaleze centrale de bloc sau nu au resursele să cumpere calorifere şi să plă­tească factura crescută la energie. În acest timp, capacitatea de producţie a Mintiei este înlocuită de importuri pentru care ro­mânii plătesc scump”, a arătat Anamaria Gavrilă, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
Aceasta reaminteşte că, în ianuarie 2020, Virgil Popescu şi Siegfried Mureşan ne pro­miteau că vor asigura de la UE 750 mil Euro pentru retehnologizarea centrale lor de căr­bune de la Mintia şi Paroşeni şi că minerii din Valea Jiului nu îşi vor pierde locurile de muncă.
„Iar acum cei doi PNL-işti au uitat complet ce au spus, tratează cu ignoranţă poporul care i-a ales şi pus în funcţii. Mintia asigură nodul de conexiune energetică cu Vestul Euro­pei şi există un plan de forţare a închi­derii Mintiei şi de vânzare a acesteia pe o sumă derizorie unor firme străine. Aceste firme vor controla importul – exportul Ro­mâniei de energie din zona de Vest”, a subliniat parlamentarul AUR.
„Nu există dovadă mai clară de trădare a propriului tău popor, de minciună sfidătoare şi de micime a politicienilor de la putere de­cât atentatul la viaţa devenilor a căror sistem imunitar este direct afectat şi total vul­nerabil în plină criză pandemică”, a con­clu­zionat Anamaria Gavrilă în declaraţia poli­tică susţinută ieri, miercuri, în Parlament.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Declaraţie de presă

În contextul apariţiei în spaţiul public, pe o reţea de socializare, a unui material video transmis live miercuri, 17 martie

Ce şanse are echipa de handbal feminin a României la turneul preolimpic?

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, consideră că echipa naţională de handbal feminin a României are 50% şanse de

UEFA nu vrea ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise

UEFA nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le cere celor 12

Închide