FlashSport

Amintirea lui „Mişa” a topit gerul

Ciprian Marinuţ

Michael Klein este încă viu în inimile hunedorenilor. Căldura sufletească, trăsătură care l-a caracterizat întreaga viaţă pe „Mişa”, i-a apărat de ger pe cei aproape 100 de oameni care au simţit că au o îndatorire de onoare din a marca dispariţia legendarului fotbalist, care a plecat dintre noi în 2 februarie 1993.
 

Legendă vie
În ciuda gerului năprasnic, suporterii alb-albaştri, foştii jucători din echipa de aur a Corvinului, oficialităţi şi juniori de la Corvinul şi FC Hunedoara şi reprezentanţi ai autorităţilor au demonstrat că „Mişa” trăieşte în sufletele lor şi după 18 ani de la dispariţia legendarului fotbalist hunedorean. „A fost odată, de demult / Un jucător de temut / Cu el pe teren Corvinul câştiga/ Respect pe veci, Mişa!” şi “Pentru noi, neîncetat / Legendă de neuitat / Drag erou, nici azi nu te-am uitat / Sufletul tău arde neîncetat”, au scandat suporterii  în marşul omagial, deja tradiţional, desfăşurat în centrul Hunedoarei.
Ajunşi la bustul lui Klein din faţa stadionului care-i poartă numele, suporterii au creat o atmosferă sufletească şi sonoră perfectă pentru depunerea de coroane de flori. Şi-au arătat respectul faţă de cel mai iubit jucător hunedorean fratele său, Martin Klein, oficialităţi ale  FC Corvinul 1921, juniori şi oficiali de la FC Hunedoara. Au fost prezenţi pentru a ţine un moment de reculegere şi a depune o coroană de flori şi foştii coechipieri Gabor, Dubinciuc, Gălan, Văetuş şi Colesniuc şi fostul preşedinte al Corvinului din anii 80, care au aprins o lumânare şi la mormântul jucătorului din Cimitirul Reformat Hunedoara.
“Praful nu se aşază pe bustul tău. În Hunedoara vei străluci mereu”, au scris tineri suporteri, care poate că nu l-au văzut niciodată pe Klein jucând, dar îl iubesc şi respectă, ca pe o valoare incontestabilă. La final, juniorii de la  FC Hunedoara, echipaţi în tricouri albe şi albastre, s-au perindat prin faţa bustului lui Klein şi au depus câte o floare.

 

Cine a fost Klein?
Michael Klein s-a născut pe 10 octombrie 1959, la Almaş (Sibiu). A fost legitimat la Corvinul Hunedoara din 1973 până în 1989, când s-a transferat la Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat eventul. Fotbalist complet, în egală măsură apărător de bandă stângă, dar şi coordonator de joc, Mişa a fost prezent la turneele finale ale Campionatului European din 1984 din Franţa şi Cupei Mondiale 1990 din Italia. După 1990, s-a transferat la echipa germană de prima Ligă Bayer Uerdingen. Prestaţiile sale l-au impus printre jucătorii de mare ţinută sportivă din fotbalul nostru. Michael Klein a murit pe 2 februarie 1993 la Krefeld, Renania de Nord-Westfalia, în timpul unui antrenament.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura