Eveniment

Amenzi de milioane, mãrfuri confiscate

03 Control Rutier (8)

Nicolle Ebner

Amenzi usturătoare de zeci de mii de lei, mărfuri confiscate, sancţiuni pentru transport neautorizat de persoane, 23 de certificate de înmatriculare şi trei permise auto reţinute. Acesta este bilanţul acţiunilor efectuate cu scopul combaterii ilegalităţilor din domeniul transportului rutier public de mărfuri şi persoane.

Grave defecţiuni la direcţie şi mecanismul de frânare
În doar patru zile de verificări pe drumurile naţionale din judeţ, de către lucrători ai Serviciului Poliţie Rutieră-compartimentul transporturi, Consiliului Judeţean Hunedoara, Gărzii Financiare şi Registrului Auto Român, au fost aplicate 86 de sancţiuni în valoare de aproximativ 70.000 lei, s-au confiscat mărfuri în valoare de 5.000 lei, în special ţigări netimbrate, sau mărfuri fără documente de provenienţă. Mai grav este faptul că din punct de vedere al stării tehnice, mare parte din autovehiculele care circulă pe drumurile din judeţ sunt un adevărat pericol public. Au fost reţinute 23 de certificate de înmatriculare, aparţinând unor autovehicule de transport marfă, iar trei şoferi inconştienţi au rămas fără permise de conducere din cauza gravelor defecţiuni descoperite la sistemul de direcţie şi la mecanismul de frânare. „Nu ştiu dacă este inconştienţa şoferilor trimişi de firme sau a patronilor acestor firme, cert este că unul dintre vehiculele cu mari probleme tehnice era o macara. Vă daţi seama ce se putea întâmpla, dacă nu opream aceste vehicule, adevărate pericole publice”, a declarat subinspectorul Alexandru Zeriu, şeful Compartimentului Transporturi din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

Încă doi „piraţi” ai şoselelor, puşi cu botul pe labe
Nici de această dată, „piraţii” şoselelor din judeţ nu au scăpat de Alexandru Zeriu, cunoscut pentru acţiunile de combatere a pirateriei. „Vineri, 12 iunie, în jurul orei 9.30, am depistat în Sântuhalm un microbuz care făcea transport neautorizat de copii de la Cristur, la o şcoală din Deva. Licenţa era expirată, dar cel mai grav, nu exista asigurare pentru persoanele transportate. Am lansat o avertizare la IŞJ, să verifice modul în care se efectuează transportul copiilor, ca să preîntâmpinăm evenimente dramatice. Cât despre piraţi, am mai prins doi şoferi care făceau transport ilegal de persoane între Aninoasa-Petroşani şi Simeria-Deva. Fiecare vinovat a primit câte o amendă de 25.000 lei”, mai declară subinspectorul Zeriu.

One thought on “Amenzi de milioane, mãrfuri confiscate

  • Alexandru Zeriu este un politist corupt, cioban de meserie, crescator de oi la Brad care cu branza si cu lapte si-a cumparat accensiunea in Politie,
    Afiseaza in permanenta o postura de frustrat nervos, in loc sa vorbeasca calm si deschis
    A declarat in repetate randuri ca nu crede in Dumnezeu, si nu da doi lei pe familia sa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura