EvenimentFlash

Amendat din greşeală sau abuz al poliţistului?

Maximilian Gânju

Un bărbat din municipiul Petroşani a primit o amendă de la un poliţist, pentru că ar fi tulburat liniştea vecinilor, deşi, susţine el, se afla la aproape 500 de kilometri în momentul în care s-ar fi săvârşit infracţiunea.

Zice că nu era în localitate
Amenda a fost acordată în luna august a anului trecut, dar cel sancţionat a aflat despre ea abia în ianuarie 2011. Viorel Salomia (foto) a mers să-şi achite impozitul pe garsoniera din cartierul Aeroport, iar angajaţii de la Biroul Taxe şi Impozite i-au atras atenţia că are şi o amendă de achitat. „M-am dus să plătesc dările şi doamna de acolo m-a întrebat: păi şi cu amenda cum faceţi, nu o achitaţi? Am rămas trăsnit, ce amendă, că eu în 40 de ani, n-am luat o amendă de la poliţiştii din Petroşani pentru scandaluri sau chefuri. Aşa am aflat că am de plătit 200 de lei pentru că aş fi dat muzica la maxim. Nu suma ar fi problema, sunt 200 de lei şi nu sărăcesc. Mă deranjează abuzul comis, cum să primesc amendă, dacă eu eram la părinţii mei în judeţul Vrancea, în ziua când am fost sancţionat. Cum puteam eu să fiu şi la Petroşani, şi la Focşani în acelaşi timp?”, susţine Viorel Salomia.

Susţine că are martori
Bărbatul susţine că are martori care depun mărturie pentru el, că nu se afla în Petroşani la momentul producerii infracţiunii. „Am martori din blocul unde am garsoniera la Petroşani, dar şi din localitatea Popeşti, judeţul Vrancea, unde mă aflam atunci. Amenda a fost aplicată abuziv şi cu rea credinţă de agentul de poliţie. Acesta a trecut pe procesul verbal şi un martor care locuieşte în scară cu el, un om care nu se afla în Petroşani la momentul aplicării sancţiunii. Este trecută o mâzgălitură în dreptul numelui martorului. Cum putea să semneze respectivul, dacă nu se afla în Petroşani, pentru că din informaţiile mele, era plecat de luni bune. De ce nu a pus un martor din scara mea, un vecin care ar fi fost cu adevărat deranjat de aşa-zisul scandal pe care eu l-aş fi provocat”, susţine Viorel Salomia.
Acesta a depus plângere împotriva agentului care l-a amendat abuziv în opinia sa şi cere tragerea la răspundere. Plângerea a fost înregistrată la Poliţia municipiului Petroşani, iar superiorii agentului trebuie să constate dacă poliţistul şi-a făcut datoria şi este acuzat pe nedrept, ori dacă şi-a depăşit atribuţiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura