Ambulanţa SMURD Simeria, reparată cu bani donaţi de firme private

Sorina Popa

Ambulanţa SMURD a modulului Simeria al Asociaţiei Salvital este, după opt luni de stat pe butuci, din nou funcţională. Asta, datorită campaniei de strângere de fonduri pentru reparaţii, făcută chiar de salariaţii asociaţiei amintite.

S-au implicat, au rezolvat
„După opt luni, era normal să ne implicăm. Mulţumesc sponsorilor care au donat peste 32.000 de lei. Reparaţia ambulanţei a costat 27.300 de lei. S-a făcut o reparaţie capitală a maşinii, inclusiv la motor. Ambulanţa este funcţională din nou. Ne-am implicat şi am demonstrat că se poate. Oameni cu conştiinţă civică au donat sume de bani şi am reparat maşina. Am demonstrat că se poate, dacă există implicare“, a declarat Petru Mărginean (foto), preşedintele-director al Asociaţiei Salvital.
Modulul SMURD Simeria risca să se desfiinţeze, după ce ambulanţa s-a defectat, iar cei de la Spitalul Judeţean din Deva, care are în custodie maşina de intervenţie, au spus că nu au bani să o repare. După luni de zile în care nimeni nu a mişcat un deget, angajaţii Salvital au pornit o campanie de strângere de fonduri. Şi au reuşit să facă rost de banii necesari pentru a repara ambulanţa. Modulul de la Simeria al Salvital deserveşte peste 30.000 de locuitori, având inclusiv o porţiune de autostradă de 30 de kilometri.

Ar fi trei soluţii
Pe de altă parte, cei peste 94 de angajaţi ai Asociaţiei Salvital au bani de funcţionare până la sfârşitul acestui an, însă pentru la anul lucrurile sunt neclare. Potrivit lui Petru Mărginean, în cazul în care Consiliul Judeţean nu va creşte contribuţia pe cap de locuitor de la 3 lei la 8 lei, paramedicii de aici vor intra în şomaj.
”Sunt trei soluţii pentru noi. Să devenim serviciu de utilitate publică şi să primi bani direct de la guvern, să ne preia Consiliul Judeţean şi toată suma să fie dată de acesta şi a treia variantă, să fim preluaţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Petru Mărginean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.