Amânare în dosarul fostului primar al municipiului Lupeni

19 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Ieri, Tribunalul Hunedoara a amânat judecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), este acuzat de abuz în serviciu. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Ildiko Glăman, magistraţii au acordat un nou termen de judecată pentru 26 ianuarie, amânarea fiind cerută de avocatul fostului edil.

Dosarul în care Cornel Resmeriţă, Miron Dorel Gărdean şi Cristofor Alin Condoiu au fost trimişi în instanţă de procurorii DNA se judecă în fond. Cauza a fost disjunsă din dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „Gala Bute”, în care este judecată fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, dar şi alţi angajaţi ai ministerului. Procurorii anticorupţie au intrat pe firul anchetei, având bănuieli că administraţia locală a municipiului Lupeni a primit fonduri cu „dedicaţie” de la ministerul condus de Udrea, pe care le-a direcţionat către firma Termogaz Company, controlată de afaceristul Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Banii erau destinaţi unor proiecte derulate prin programul „Schi pentru România”, iar pentru alocarea lor, fostul ministru ar fi beneficiat de „atenţii” din partea unor afacerişti hunedoreni, prin intermediari. În cazul contractului atribuit de autorităţile locale ale municipiului Lupeni, societăţii Termogaz Company, valoarea lucrărilor era de 10.896.359 de lei, finanţare asigurată din fonduri ale MDRT, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja. Conform comunicatului DNA, autorităţile locale ale municipiului Lupeni au atribuit contractul fără licitaţie publică (…) şi au supraevaluat, cu intenţie, valoarea contractului, deşi cunoşteau că valoarea reală a lucrărilor era de 8.318.490 de lei, aşa cum rezulta din proiectul tehnic pe care Primăria Lupeni îl realizase anterior. Diferenţa de 2.577.869 de lei reprezintă prejudiciu pentru persoana vătămată municipiul Lupeni. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judecarea apelului Sindicatului „Noroc Bun” s-a terminat

Ieri, la Curtea de Apel Alba s-a derulat un nou termen în procesul intentat de Sindicatul „Noroc Bun” faţă de...

Patru consilieri locali liberali din Şoimuş au fost excluşi din partid la propunerea primarului. Naşul şi-a mazilit finii!

Se poate spune că scandalurile, demisiile şi demiterile din rândul liberalilor hunedoreni se transformă în degringoladă în rândul organizaţiei judeţene.

Tâlharii de la Mina Livezeni, ridicaţi şi duşi la puşcărie

Poliţiştii de la Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara au descins, ieri după amiază, în Valea Jiului, pentru a reţine...

Închide