Amânare de o lună în dosarul lui Simota

Ieri, Tribunalul Hunedoara a amânat din nou judecarea dosarului în care afaceristul Alin Simota (foto) şi alte 18 persoane sunt acuzate de infracţiuni economice. Din datele de pe portalul instanţei, următorul termen din dosar a fost stabilit pentru 26 iunie, fiind necesară finalizarea expertizei financiar-contabile solicitată de inculpaţi.
Dosarul în care Simota, alături de foşti colaboratori de-ai săi sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul de a comite infracţiuni economice, a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. Anchetatorii susţin că afaceristul din Valea Jiului, împreună cu cele 18 persoane, a desfăşurat prin intermediul firmelor sale o activitate infracţională de evaziune fiscală şi delapidare, creând statului un prejudiciu de aproape 8.000.000 de lei. În acest dosar, oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul şi la sediile firmelor lui Simota, iar pe el l-au băgat în arest preventiv.
Mega-dosarul de evaziune fiscală se judecă în absenţa afaceristului. Simota a fugit din ţară la începutul lunii ianuarie 2016 şi a fost localizat în septembrie 2016 în Emiratele Arabe Unite, autorităţile declanşând procedurile de extrădare. Acesta a fugit pentru a scăpa de executarea a două condamnări definitive, una de doi ani pentru conflict de interese şi alta de şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Bărbatul mai este judecat într-un alt dosar de crimă organizată, dosar supranumit „Simota & Litera”, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.