Amânare de o lună în dosarul lui Mircia Muntean

13 februarie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Procesul în care primarul Devei, Mircia Muntean (foto), este judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, a avut ieri primul termen la apel. Dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind judecat de un complet de cinci judecători.

Potrivit reprezentantului Biroului de presă al ÎCCJ, Stelian Bodeanu, la cererea lui Muntean, instanţa a amânat judecarea apelului pentru 13 martie, în vederea pregătirii apărării.
Reamintim cititorilor că Mircia Muntean a fost condamnat în iunie 2016 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”. Acesta a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru accidentul rutier în care a fost implicat în toamna anului 2014, de pe Calea Zarandului din Deva. La pedeapsa din acest dosar s-au adăugat alţi patru ani de închisoare cu suspendare, la care Mircia Muntean a fost condamnat în septembrie 2013 pentru infracţiunea de abuz în serviciu, beneficiul suspendării fiindu-i revocat.  În consecinţă, edilul Devei s-a ales cu o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, sentinţa ÎCCJ nefiind definitivă, prin urmare a fost atacată cu apel, acesta fiind în curs de judecare. Decizia pe care o va da completul de cinci judecători de la ÎCCJ după judecarea apelului va fi definitivă.
De menţionat este faptul că, în paralel, Mircia Muntean a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executarea pedepsei de patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu, în vederea aplicării legii mai favorabile. Contestaţia i-a fost respinsă în prima instanţă, acum fiind în judecată apelul faţă de această decizie la Curtea de Apel Bucureşti, primul termen fiind stabilit pentru 17 februarie. (N. Bumbac)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    ce isi face omul cu mina lui este…….lucru manual

  2. Mama lu Mircia cel batran spune:

    Mircia nu o mai lalaii. Cu cat intrii mai repede, cu atat iesi mai repede!
    Fii barbata, Mircia, fii barbata, da-o-n masa de treaba gaozara!! Apropo…sa ai grija la dusuri, cica o sa fie dusuri scotiene. O sa te ia cand cu rece, cand cu cald….cum ar venii, cand unu alb, cand unu negru. Dar cica s-au civilizat mult puscariile, te lasa sa alegi ordinea. Poti sa incepi cu ala negru, apoi cu ala alb. Prostovanuuuleeeee…e vorba de sapunuri…ce credeai??? Au, mama, ce pervers nenorocit esti….

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Femeia care şi-a ucis soacra rămâne după gratii

Ana Maria Bobora, tânăra de 24 de ani din Sibişel, comuna Beriu, care a omorât-o pe mama fostului ei concubin,...

Pensionară din Vulcan, înşelată prin metoda „premiul”

O pensionară de 64 de ani, din Vulcan, a fost înşelată de un necunoscut prin metoda „premiul”. Femeia a fost...

Pietonii, mai indisciplinaţi decât şoferii

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au desfăşurat la nivel de judeţ mai multe acţiuni, având ca scop depistarea şi...

Închide