Politica si administratie

AM PROMIS MĂSURI PENTRU UN TRAI DECENT

Ne-am asumat intrarea la guvernare pentru a stabiliza un stat aflat în derivă și pentru a implementa un calendar de mă­suri sociale concrete. Într-o perioadă scurtă, am reușit ce mulți nu au fost în stare să facă doi ani. Începând cu 1 ianuarie 2022, măsurile noastre se vor aplica.

Mai întâi, copiii
Familiile românești au avut un an greu. Tocmai de aceea, primul nostru gând a fost la copii și la nevoile acestora. Începând cu 1 ianuarie, majorăm alocațiile la 600 lei pen­tru copiii de 0-2 ani și la 243 lei pen­tru cei cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani.
Nu putem să nu venim în sprijinul celor vârstnici, care au muncit o viață în țara asta. Pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei, iar restul pens­iilor vor crește cu 10 la sută De asemenea, în luna ianuarie, oricine are pensie între 1.000 și 1.600 de lei va avea un venit de 2.200 de lei în luna ianuarie. Este un ajutor finan­ciar care se va acorda o singură dată, astfel încât oamenii să facă față la scumpirea facturilor pentru energie.
Persoanele cu dizabilități sunt pe lista noas­tră de priorități. Așa cum am promis, cei care se confruntă cu astfel de situații vor beneficia de a 13-a îndemnizație. Trebuie să avem grijă de acei români mai puțin noro­coși. Este o măsură normală și res­ponsabilă.
S-a corectat o eroare
În acest final de an, am inițiat un proiect de lege pentru cetățenii din raza comunelor Vața de Jos și Răchitova din județul Hune­doara, circumscripție pe care am onoarea să o reprezint în Parlamentul României, co­rectând astfel o eroare legislativă din trecut. Deși au trăit într-o zonă expusă de-a lungul timpului la poluare excesivă, care le-a scurtat speranța de viață, aceștia nu au beneficiat de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, precum locuitorii altor localități cu probleme similare. Ne asumăm și facem dreptate până la capăt. Cetățenii români care locuiesc pe o rază de 8 km de comunele respective se vor putea pensiona anticipat, cu 2 ani înainte de termen, fără penalități.
Asta înseamnă social-democrația. Din­colo de calculele economice, dincolo de do­rința unorade a transforma statul într-o com­panie a cărui singur obiectiv este profi­tul, trebuie să ne reamintim că rolul gu­vernului este acela de a administra eficient banul public, în interesul poporului. Nimeni, dar absolut nimeni, nu trebuie lăsat în urmă, iar orice creștere economică trebuie resim­țită în primul rând de români, nu într-un birou instituțional din capitală.
Mergem înainte. Muncim pentru dem­nitatea tuturor românilor.

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura