ComunitateFlash

Am atras cei mai mulţi bani europeni din regiunea Vest

Carmen Cosman

Judeţul nostru este pe primul loc în Regiunea Vest în ceea ce priveşte fondurile europene atrase de Consiliul Judeţean Hunedoara prin proiectele depuse.
„Chiar sunt un preşedinte fericit, pentru că, din punct de vedere al atribuirii fondurilor europene, suntem pe locul întâi în Regiunea Vest şi locul III la nivel naţional”, a declarat ieri, în debutul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto). Astfel, până în prezent, judeţul Hunedoara a contractat fonduri în valoare totală de 118,17 milioane de euro, depăşind Aradul, Timişul sau Caraş – Severin. De asemenea, suntem pe locul I şi ca nivel al plăţilor, cu 32,02 milioane de euro, dar suntem pe locul II, după Timiş, în ceea ce priveşte proiectele depuse. Contractele finanţate din fonduri europene se compun din proiecte de dezvoltare urbană, drumuri, servicii sociale şi sprijinirea afacerilor. Astfel, la capitolul dezvoltare urbană, sunt lucrări contractate în valoare de 28,84 milioane de euro, ceea ce plasează Hunedoara pe locul I. La Drumuri, suntem tot în fruntea Regiunii Vest, cu 48,38 milioane de euro, lucrări contractate, la fel ca şi la Servicii sociale – cu 20,89 milioane de euro. La Sprijinirea afacerilor, am sărit pe locul III, cu 5,52 milioane de euro, dar Moloţ spune că situaţia depinde foarte mult de implicarea mediului de afaceri, la fel ca şi la Turism,  unde ocupăm locul II în regiune, cu 14, 54 milioane de euro contractate. De precizat însă că la capitolul Sprijinirea afacerilor, venim puternic din urmă, pentru că avem cea mai mare sumă în contractare, adică 25,23 milioane de euro.

3 comentarii la „Am atras cei mai mulţi bani europeni din regiunea Vest

  • daca este adevarat ce spui ,de ce este asa de mare saracia in Hunedoara si suntem pe primul loc la infractiuni pe tara ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura