Alunecare de teren şi căderi de bolovani la Barajul Gura Apelor

03 alunecare terenAlice Brandisz

Ieri dimineaţa, pe DJ 685, s-a produs o nouă  alunecare de teren care a avut efecte negative în zona Râu de Mori, Barajul Gura Apelor din Munţii Retezat. Din cauza torenţilor scurşi de pe versanţi în cursul zilei de duminică, aici au avut loc  căderi de bolovani masivi pe carosabil, blocând circulaţia timp de mai multe ore. Drumul a fost deblocat cu ajutorul utilajelor specifice, iar în perioada următoare autorităţile acţionează pentru prevenirea şi limitarea efectelor negative create de fenomenele hidro-meteorologice periculoase din zonă.

Pe de altă parte, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a efectuat o primă evaluare privind efectele generate de fenomenele meteorologice periculoase din judeţ. Bilanţul arată că începând din data de  6 iunie, ploile torenţiale, vântul puternic şi căderile de grindină au afectat 91 de localităţi din judeţul Hunedoara, aproape 700 de gospodării şi anexe fiind atinse de viituri şi peste 300 de persoane au fost evacuate preventiv din locuinţe. Evaluarea exactă a pagubelor provocate de fenomenele meteo se va face  după efectuarea rapoartelor de evaluare şi validare şi se va transmite Guvernului României în termen de 10 zile.
În localităţile Petroşani, Petrila, Peştişu Mare, Aurel Vlaicu, Petros, Brad şi Cristur, aproape 70 de pompieri continuă misiunile de evacuare a apei din subsolurile blocurilor, beciuri şi fântâni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare