Alţi inconştienţi prinşi băuţi şi fără permis la volan

În fiecare weekend poliţiştii rutieri din judeţ, depistază destui inconştienţi care se urcă la volanul maşinilor şi pleacă la plimbare, deşi sunt sub influenţa alcoolului şi nici n-au dreptul de a conduce, având permisul suspendat sau nefiind posesorii unui asemenea document.
Avea permisul suspendat pentru abateri, iar maşina pe care o conducea avea inspec­ţia tehnică periodică şi asigurarea obligatorie expirate, dar aceste aspecte nu l-au oprit să iasă la plimbare pe drumurile publice. Un alt şofer, care l-a văzut că rulează în zig-zag, a alertat poliţia.
„Autoturismul în cauză a fost oprit în trafic de către poliţişti, pe strada Tudor Vladimirescu, iar la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din oraşul Uricani. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv: 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a informat IPJ Hunedoara. Pe lângă amendă, individul este cercetat penal.
Un alt şofer fără permis a fost descoperit în trafic, pe raza oraşului Aninoasa. Băr­batul de 48 de ani, din municipiul Vulcan, conducea pe DN66A o autoutilitară care nu avea poliţă de asigurare validă, iar dreptul de a conduce îi era suspendat pentru aba­teri la regimul rutier.
Poliţiştii rutieri au efectuat verificări şi în Ţara Haţegului, unde au descoperit alţi doi şoferi în neregulă şi le-au făcut dosare pe­nale. Astfel, un bărbat de 42 de ani, din mu­nicipiul Hunedoara, a fost testat cu apa­ratul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi nu avea permis de conducere.
Al doilea caz este cel al unui bărbat 52 de ani, din comuna Răchitova, care con­du­cea un autoturism pe DC 83, între loca­lităţile Reea şi Păclişa. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concen­traţie de 0,44 mg/l, alcool pur în aerul expirat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare