Comunitate

Alocaţiile pentru tineri, la toamnă

04 tineri

Nicolle Ebner

Numărul persoanelor care solicită indemnizaţia de 85 la sută din venituri pentru creşterea copilului este din ce în ce mai mare. Astfel, dacă în luna iulie, la Agenţia Judeţeană pentru Protecţie Socială (AJPS) Hunedoara s-au înregistrat 726 de cereri în plată, în luna august, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 940.

Aproape 8.000 au devenit majori
Din datele furnizate de AJPS Hunedoara rezultă că a crescut numărul naşterilor, în schimb, a scăzut semnificativ numărul alocaţiilor de stat pentru copii, deoarece foarte mulţi beneficiari au ajuns la vârsta majoratului, împlinind 18 ani. „În iulie am avut 83.345 de înregistraţi, iar din datele centralizate rezultă că în luna august, numărul acestora va scădea la aproximativ 75.100, diferenţa fiind reprezentată de tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi nu mai urmează cursurile liceale sau profesionale”, declară Mihai Popovici (PSD), director coordonator al AJPS Hunedoara. 

Peste 83.000 de hunedoreni asistaţi social
Directorul AJPS Hunedoara specifică faptul că „tinerii hunedoreni care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile liceale sau profesionale, nu primesc alocaţia de stat în perioada vacanţei, aceasta urmând a fi acordată după începerea anului şcolar, împreună cu restanţele aferente lunilor de vacanţă. În luna iulie 2009, AJPS Hunedoara a plătit prestaţii sociale în valoare totală de aproape 10.000.000 de lei, pentru un număr de 97.021 de beneficiari, cele mai mari sume reprezentând alocaţiile de stat pentru copii, în sumă de 4.860.551 lei, pentru un număr de 83.345 de beneficiari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.