Alin Epure a realizat un proiect unic în lume

8 decembrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac 02-alin-epure-big-image

Hunedoreanul Alin Epure (foto) a fost desemnat inginerul anului în Dubai, la „MEP Awards 2016”. Distincţia i-a fost acordată din partea unei reviste de specialitate pentru un proiect unic în lume, extrem de spectaculos. Este vorba despre o fântână arteziană care înconjoară Opera din Dubai.
Juriul care i-a acordat premiul l-a descris ca fiind „o persoană multilateral dezvoltată, cu multă experienţă, el fiind cel care a gestionat diverse megaproiecte în Europa şi Emiratele Arabe Unite (EAU)”. „Vorbim de 5.000 de litri de apă, care la fiecare secundă se ridică la şase metri înălţime. Fântâna are în jur de 600 de jeturi de apă şi 1.200 de lumini LED care îşi schimbă culoarea”, a explicat Alin Epure, conform digi.ro. Acesta a mai spus că este nevoie de multă organizare pentru a duce la bun sfârşit un astfel de proiect, pentru care s-au adus materiale şi echipamente din state de pe mai multe continente. „E foarte multă, multă organizare. Ai echipamente care vin din SUA, altele din Europa, găseşti cam tot ce ai nevoie, dar la mii de kilometri distanţă şi nu poţi să aştepţi să vină toate materialele, trebuie să gândeşti din timp, unde le instalezi, când le instalezi”, a relatat hunedoreanul pentru sursa citată. Alin Epure a mai mărturisit că se simte împlinit şi chiar se bucură de faptul că şcoala inginerească românească l-a pregătit bine.
Alin Epure este originar din Haţeg şi a plecat din România în Dubai în 2014, când s-a alăturat echipei companiei BK Gulf, unde s-a implicat în proiecte importante, precum Dubai Opera House. „Originalitatea tehnicilor sale şi pregătirea profesională superioară pe care o are au făcut din el un candidat potrivit pentru a realiza, în calitate de inginer, proiectul unic în lume «Allegro and Tide», de la Opera din Dubai”, scrie o revistă din EAU.
Alin Epure este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi a avut o firmă de proiectare în Oradea. Aflând despre succesul pe care îl are hunedoreanul în Dubai, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, l-a sunat să-l felicite, arătându-i că este interesat de realizarea unei fântâni arteziene în municipiul cu castel. Propunere la care Alin Epure a reacţionat pozitiv, fiind făcuţi primii paşi în acest sens.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. anisoara spune:

    Super tare felicitari d lui Epure .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă 9.12.2016

Suraj Moravan, antrenor de lupte la CNS Cetate Deva

Bulina neagră 9.12.2016

Costin Munteanu, bărbat din Petrila

Gura lumii 9.12.2016

Se aude prin urbea cu mândră cetate că mintenaş cum se termină cu alegerile, adică nu chiar mintenaş, ci după...

Închide