Algele

2 august 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sănătatea din bucate

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Sunt des întrebată de pacienţi ce sunt algele şi de ce le recomand cu atâta căldură în dieta lor.
Din păcate, nu sunt bine primite din cauza mirosului şi din cauza aspectului lor. Probabil că dacă s-ar cunoaşte câte proprietăţi terapeutice remarcabile au şi conţinutul lor în substanţe esenţiale pentru organism, am reuşi să le includem şi să le suportăm în alimentaţia noastră. Acestea sunt organisme vegetale ce se dezvoltă atât în ape sărate cât şi în ape dulci cu un conţinut foarte mare de proteine (aprox. 60 la sută), de aceea sunt şi foarte indicate în alimentaţia vegetarienilor pe lângă leguminoase. Deci se poate înlocui (parţial) carnea cu succes în dietele obezilor carnivori, a celor cu colesterolul crescut sau a celor cu tendinţe spre gută (hiperuricemie). Datorită formării lor în apa de mare (în special), algele includ în organismele lor majoritatea componentelor apei de mare (minerale şi vitamine), într-o formă purificată, concentrată şi bine asimilabilă de către organismul uman. Nu mă refer la spirulină şi chlorella, care sunt mai bine asimilate în suplimentele alimentare, mă refer la algele brune precum Kelp, la algele Nori care se pot folosi în alimentaţia noastră de zi cu zi în diferite meniuri (orez, salate, shake-uri). Am menţionat doar aceste două variante, pentru că la noi doar aceste două specii sunt frecvent găsite în magazinele naturiste. Proprietatea particulară a algelor este faptul că mineralele (I, Ca, Fe, Si, Cu, Zn, Se) se găsesc în structura lor în stare coloidală, cu marele beneficiu că ajută la eliminarea toxinelor din corp şi a metalelor grele, dar şi la transportul şi disponibilitatea biologică a altor nutrienţi obţinuţi din hrană.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Majorările salariale ale bugetarilor, fără efect în buzunarele beneficiarilor

La nivel naţional, aproximativ 650.000 angajaţi din sistemul bugetar vor beneficia, din luna august, de înlăturarea inechităţilor salariale, odată cu...

Angajaţii de la ArcelorMittal se pregătesc de protest

Blocarea negocierilor la capitolul salarizare la ArcelorMittal Hunedoara ar putea duce la mişcări de protest spontane în rândul angajaţilor.

Fostul ministru de Interne George Homoştean, trimis în judecată

Dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „Moartea dizidentului Gheorghe Ursu”, în care hunedoreanul George Homoştean (foto), fost ministru de Interne...

Închide