FlashPolitica si administratie

Aleşii PSD nu s-au prezentat, cei de la PDL au plecat

Sorina Popa

O adevărată revoltă s-a produs ieri, la şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara, după ce aleşii social-democraţi nu s-au prezentat la întrunire, iar cei democrat-liberali au părăsit sala, nervoşi. Pentru prima dată, se pare că preşedintele Mircea Moloţ nu-i mai controlează pe membrii Consiliului Judeţean. Asta, deoarece aleşii judeţeni ai PSD au anunţat că nu vor mai veni la şedinţe, până ce copreşedinţii USL Hunedoara nu se vor întâlni pentru o discuţie. Peste asta, ieri, şi membrii PDL s-au răzvrătit, plecând din şedinţă, nefiind de acord cu unele proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Iar întâlnirea a trebuit să se amâne, deoarece nu s-a întrunit cvorumul necesar, rămânând doar 16 aleşi din 33, câţi formează CJ. Cu alte cuvinte, avem de-a face cam cu aceeaşi situaţie ca la CL Deva.

De ce s-au supărat democrat-liberalii?
“PDL Hunedoara, prin consilierii săi judeţeni, nu susţine propunerea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, de a scoate la concurs funcţiile de şefi de secţie ai acestei unităţi sanitare. Medicii care sunt în prezent şefi de secţie au ocupat aceste funcţii prin ordin de ministru, în urma susţinerii unui concurs. Articolul 184 din Legea Sănătăţii nr. 95/2006 prevede posibilitatea prelungirii sau încetării contractului de administrare, în funcţie de îndeplinirea sau neîndeplinirea indicatorilor asumaţi prin contractul de management încheiat cu managerul unităţii medicale. În cazul de faţă, considerăm că nu poate fi vorba despre iniţierea legală a unui concurs, din următoarele motive: nici unul dintre şefii de secţie, ale căror funcţii managerul spitalului doreşte să le scoată la concurs, nu a fost evaluat; nu a fost anunţat şi nu s-a întrunit Consiliul Medical al spitalului pentru a-şi exprima acordul/ dezacordul, asupra organizării respectivului concurs; nu a fost consultat sindicatul medicilor din spital cu privire la oportunitatea şi legalitatea iniţierii unei astfel de acţiuni”, a declarat Dorin Gligor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL.

„Un război intern”
„Demersul lui Silviu Didilescu, şeful spitalului devean, de a schimba şefii de secţii, este, de fapt, o încercare de politizare a managementului medical al acestei unităţi sanitare, în tentativa PNL de a acapara controlul total asupra funcţiilor administrative din spital. În fapt, este vorba despre un război intern în USL, a cărui miză este satisfacerea orgoliilor şi intereselor financiare ale preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL), în detrimentul calităţii actului medical. Atât pacienţii, cât şi personalul medical merită un sistem sanitar bazat exclusiv pe competenţă, ferit de ingerinţe politice sau de interese de afaceri”, a mai subliniat Dorin Gligor, liderul PDL Hunedoara.
Sorin Vasilescu, consilier judeţean PSD, a declarat că „avem de-a face cu un management defectuos la Spitalul de Urgenţă din Deva, aflat în subordinea Consiliului Judeţean şi abuzurile făcute de director sunt de neacceptat. Acum, el a găsit o portiţă în lege şi vrea să schimbe şefii de secţii. De aceea, până nu se rezolvă problema managerului unităţii, adică să fie schimbat din funcţie, nu vom merge la şedinţele de consiliu judeţean”.
Managerul Spitalului Judeţean, Silviu Didilescu, a declarat: „concursul, care va fi publicat în revista Viaţa Medicală, pentru cele 28 de posturi de şefi de secţii, este legal şi se bazează pe Legea 95 şi normele ei de aplicare. Contractul actual de administrare a şefilor de secţii se încheie după multiple prelungiri, pe 31.12.2011. În ceea ce priveşte consultarea cu sindicaliştii, ea nu este obligatorie. În schimb, obligatorie este consultarea privind regulamentul de ordine interioară, la care liderul sindcial dr. Remus Angelescu nu a răspuns nici până acum. Acest sindicat, condus de Angelescu, nu este reprezentativ şi ne-a arătat documentele necesare, cerute se serviciul juridic de câteva luni. Ce este ciudat din partea domnului Angelescu este folosirea în scop personal a entităţii sindicatului, el aflându-se într-o anchetă disciplinară, fiind absent din gardă. Există proces verbal semnat de managerul unităţii şi de coordonatorul respectiv”.

2 comentarii la „Aleşii PSD nu s-au prezentat, cei de la PDL au plecat

 • Suparare mare in „cocina” !!!!
  De sarbatori, de regula se taie „grasunii cei mari” !!!
  Astia insa refuza si se umfla pe mai departe in sondaje si au hotarit unii sa-i taie pe „cei mai mici”!!!!
  De aici se trage, galagia in familia „suinelor”.
  „Profesorasul cel viteaz”, insa incercind sa fie mai intelept, ne-a amenintat ca pina dupa Sfintul Ion, vrea sa savureze in liniste, din bucatele festinelor.
  Cu noul an poate, se mai dezumfla mirificele cifre de peste 50 % si ii va baga in viteza…. Sa nu fie prea tirziu !!!

 • pacat ca suportam asemenea specimene printre noi.De acest Didilescu nu pot spune decat faptul ca este o fiinta cu mari tulburari de comportament care si-ar vinde si mama daca i-ar iesi ceva banut…Un pupincur-ist al sistemului Molot s-au invers, un vulgar,un afemeiat,intru-un cuvant un om fara coloana vertebrala care pe unde a ocupat o functie a lasat in urma numai anchete….
  Curios este faptul ca ascapat nevetamat de fiecare data fapt ce-mi da de gandit….Cine ii tine spatele…..
  Ce nu este bun in capitala trimit rebut in provincie …..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.