Aleşii judeţeni PNL n-au votat un proiect destinat unei comune condusă de primar liberal! Jocuri de-a Baba-Oarba în şedinţa Consiliului Judeţean

18 octombrie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandal ieri în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara! Motivul, banii pentru repararea drumurilor judeţene. Pentru că a fost o şedinţă de îndată, au fost prezenţi puţini aleşi. De fapt, proiectul de hotărâre care trebuie votat se referea la modificarea programului de lucrări de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene pe anul 2018.

”Vorbesc de drumuri cei care le-au distrus”
Însă, când să se treacă la vot, consilierul judeţean liberal Marius Mutulescu s-a ridicat şi a spus că liberalii nu participă la dezbateri pentru că ei nu sunt de acord cu acest proiect de hotărâre şi a cerut ca acesta să fie scos de pe ordinea de zi. Mutulescu a spus că proiectul trebuie pus în discuţie la şedinţa ordinară de săptămâna viitoare.
”Suma pentru reparaţii nu se modifica, ci doar repartizarea banilor se schimba. Primarul de la Vălişoara a venit în repetate rânduri să ceară repararea unui drum judeţean şi acum trebuia să se voteze repartizarea unei sume pentru Vălişoara. Dar, liberalii nu au fost de acord ca banii să ajungă la Vălişoara, comună condusă de un primar, culmea, chiar membru PNL. Curios este că vorbesc de drumuri tocmai cei care le-au distrus, Mircea Moloţ, cu Prip şi Marius Mutulescu (n.r. – fost administrator special al societăţii Drumuri şi Poduri SA Deva)”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

”Nu am primit lămuriri”
”Acest proiect va fi reluat în şedinţa de săptămâna viitoare. În ordinea de zi nu era specificat cum se repartizează banii pentru reparaţiile la drumurile judeţene. Nu au fost comisii de specialitate. Trebuia să ni se dea nişte lămuriri. Nu am fost informaţi unde se duc banii”, a spus consilierul judeţean Marius Mutulescu.
”Un singur consilier nu a fost de acord, dar liberalii au făcut echipă, de aceea nu au votat proiectul respectiv. Era vorba de o sumă de 600.000 de lei pe care voiam să o disponibilizăm de pe lucrări care nu au fost executate. Ca să nu pierdem banii, am zis să supunem la vot acest proiect. Sunt primari care au făcut cereri să reparăm drumurile judeţene mai repede. Refuzul de a vota acest punct a fost doar de dragul de a face opoziţie, nu pentru că lucrurile stau aşa cum zic cei de la PNL. Jumătate din sumă ar fi mers la comuna Vălişoara, cu primar PNL. Vom repune pe ordinea de zi la următoarea şedinţă, însă e păcat că pierdem o săptămână de lucru”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

”Administratorul public a vrut să ne ajute”
Contactat, primarul comunei Vălişoara, liberalul Mircea Rovinar, a declarat că a făcut memorii peste memorii la Consiliul Judeţean pentru a se repara DJ care face legătura dintre DN 76 şi satul Ormindea. ”Este o şosea foarte degradată, de ani de zile solicit repararea ei. Am găsit înţelegere la administratorul public al judeţului, Costel Avram, şi acum nu au votat aleşii PNL”, a spus primarul Mircea Rovinar.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marius spune:

    Pacat ca jurnaliștii inainte de a scrie aceste articole nu fac o incursiune la drumul despre care dl administrator public face vorbire, el este aproape finalizat desi hotararea de consiliu judetean nici macar nu este luata. Legea este doar pt catei nu si pentru dulăi.

  2. radu spune:

    Drumul este reparat iar domnul Bobora va trebui sa justifice de ce a vrut sa-l mai deconteze odata

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se strânge laţul în jurul fostei directoare a teatrului din Petroşani

Dosarul care vizează problemele de la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu“ din Petroşani a ajuns pe masa procurorilor din Alba Iulia....

Pronunţare amânată în dosarul unui suspect de traficarea de artefacte antice

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi germană, suspectat de spălarea banilor într-un dosar de trafic de obiecte antice, este...

Traficantul de canabis rămâne în arest preventiv

Cristian Eusebiu, un individ de 25 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc, a încercat să-i înduplece...

Închide