Eveniment

Alertã (neîntemeiatã) în Retezat

Dan Terteci

 Alertă în Retezat! Echipele de salvamontişti şi jandarmi au căutat ore întregi doi turişti rătăciţi în masiv. Rudele lor au apelat numărul 112.

N-au coborât pe traseul stabilit
Un bărbat de 50 de ani din Petroşani, împreună cu fiul lui de 14 ani, au urcat în Retezat, pentru a petrece sfârşitul de săptămână. Cei doi turişti, Adrian R. şi fiul său A.R. au urcat în Masivul Retezat vineri, 7 august 2009, pe traseul Nucşoara-Cârnic, cu intenţia de a campa în zona Pietrele, până în data de 9 august 2009, când urmau să coboare pe acelaşi traseu. În acest sens, cei doi au stabilit ca o rudă a lor să îi aştepte duminică, în jurul orei 8.00, în zona Cârnic. Pentru că nu au ajuns la ora stabilită la punctul de întâlnire, cei care îi aşteptau să coboare de pe munte au sunat la 112. Imediat, salvamontiştii şi jandarmii montani au plecat în căutarea lor pe traseele din apropierea zonei Pietrele din Masivul Retezat, pe unde cei doi turişti au urcat, dar şi în alte zone, unde există puncte de permanenţă ale salvamontiştilor. În jurul orei 16.30, un salvamontist a observat de la distanţă, pe un traseu din zona Buta, două persoane care corespundeau descrierii. Echipele de căutare au fost dirijate către zonele montane Cheile Buţii şi Câmpuşel, din sudul Masivului Retezat, unde puteau ajunge cei doi turişti. Jandarmii montani din aceste zone au anunţat cabanierii cu privire la căutarea lor şi semnalmentele acestora.
După două ore, cei doi au fost observaţi de echipele de căutare în zona Buta. În cele din urmă, aceştia au ajuns la cabana din Cheile Buţii. Cabanierul de aici a anunţat apariţia lor la 112.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura