ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Informaţii curente despre desfăşurarea scrutinului electoral din judeţul Hunedoara

RADIOGRAFIA ALEGERILOR – LIVE TEXT

ORA 10.00:  PREZENŢA LA VOT

LOCAL: Prezenţa la urne în judeţul Hunedoara a fost la ora 10 de 4,13. În mediul urban 4,38%, în mediul rural 3,27 %.

NAŢIONAL: La nivel naţional prezenţa la vot a fost de 4,52 la sută, din care 4,67 din mediul urban şi 4,32 din mediul rural.

–  În judeţ, procesul electoral a început la ora 07:00, mai puţin la secţiile de votare din localităţile Vadul Dobrii şi Bunila,  unde, din cauza condiţiilor meteo şi a drumului impracticabil n-au putut ajunge buletinele de vot (Vadul Dobrii) şi preşedintele secţiei (Bunila).

– Cadrele Ministerul Administraţiei şi Internelor asigură protecţia secţiilor de votare şi a materialelor de vot pe timpul transportului acestora de la secţiile de votare la Biroul Electoral Judeţean şi ulterior la judecătoriile unde se arhivează

– Peste 1.400 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de siguranţă şi legalitate. Concret, în judeţul nostru, măsurile efective de pază a secţiilor de votare vor fi asigurate de 444 poliţişti, 172 jandarmi, 386 de pompieri şi 50 de angajaţi ai altor structuri M.A.I..
– Structurile M.A.I. au preluat paza a 525 din cele 526 de secţii de votare existente în judeţul Hunedoara în ziua de 08.12.2012, începând cu ora 18.00 (excepţie făcând secţia de votare din localitate Vadul Dobrii) unde paza s-a preluat astăzi, odată cu ajungerea la secţie a buletimelor de vot.

ORA 14,00. PREZENŢA LA VOT.

LOCAL. Prezenţa la urne în judeţul Hunedoara a fost la ora 14 de 20,31. În mediul urban, 21,11% , mediul rural 17,56 %.

NAŢIONAL. La nivel naţional prezenţa la vot a fost de 20,56 la sută, din care 20,71 din mediul urban şi 20,36 din mediul rural.

UPDATE – ora 19,00.

– Potrivit informaţiilor transmise de la Centrul Judeţean de Comunicare, în judeţ, în momentul de faţă, există 10 secţii de votare nealimentate de reţeaua de energie electrică, în localităţile Ohaba, Glodghileşti, Rovina, Merişor, Baia de Criş, Brădăţel, Dobra. Pentru ca procesul electoral să nu fie perturbat, Primăria Baia de Criş şi subunităţile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara au pus la dispoziţie generatoare de curent electric, aşa că votul se desfăşoară normal.
Totodată, mai multe echipe ale societăţii de distribuţie a energiei electrice se află în teren pentru a remedia, în cel mai scurt timp, avariile apărute la reţeaua de electricitate.
– Până la ora 18:00, la numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate poliţiei 10 presupuse încălcări ale legislaţiei electorale. Toate sesizările au fost verificate prompt de echipele operative, marea majoritate dintre acestea neconfirmându-se, în timp ce în altele se continuă verificările.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare