ActualitateFlash

Alcoolemie peste limita legală în cazul profesorului Radu Sorin

03-radu.sorin_Maximilian Gânju

Politicianul, care este şi profesor la Universitatea din Petroşani, este cercetat penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost protagonistul unui accident spectaculos de circulaţie, iar rezultatele sosite de la Medicina Legală arată că avea o alcoolemie de 2,10 mg/l alcool pur în sânge, adică avem de-a face cu o infracţiune, potrivit art.336 din Noul Cod Penal.

03 accident radu sorin (4)Radu Sorin (foto), profesor în cadrul Universităţii din Petroşani, dar şi un membru PSD de seamă din Valea Jiului, a fost implicat, anul trecut, într-un accident rutier ce s-a petrecut în zona de centru a celui mai mare municipiu din Valea Jiului. Profesorul Radu Sorin a sărit cu maşina direct în clădirea noului Centru de Informare Turistică din Piaţa Victoria, iar după accident a ieşit singur din autoturism şi a fost transport, la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Pagubele produse la clădirea care nici nu fusese inaugurată s-au ridicat la circa 17.000 de lei. După aproape jumătate de an de la accident, rezultatele privind alcoolemia profesorului universitar au ajuns la anchetatori. Specialiştii au stabilit că Radu Sorin avut o alcoolemie de 2,10 mg/l alcool pur în sânge în momentul în care a intrat cu maşina în centrul de informare turistică. El este cercetat penal de procurori pentru conducere în stare de ebrietate.
Nu a fost anunţat
Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere faţă de rezultatul testului alcoolemiei, Radu Sorin a declarat că nu a fost informat despre rezultat. „Nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni despre acest rezultat”, a precizat Radu Sorin. Acesta a mai afirmat că pagubele produse la clădirea Centrului de Informare Turistică le va achita din banii personali, urmând să recupereze suma de la firma de asigurări, integral sau parţial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura