Eveniment

Alarmã cu bombã la Colegiul „Transilvania”

Dan Terteci

 Alarmă cu bombă la o şcoală din Deva. Ieri, un apel telefonic la 112 a pus pe jar autorităţile. O voce de bărbat a anunţat că în incinta Colegiului tehnic „Transilvania” este amplasat un dispozitiv pirotehnic. Poliţiştii şi jandarmii au delimitat zona şi au evacuat şcoala. Lucrătorii Grupei pirotehnice din cadrul IPJ Hunedoara au verificat fiecare sală de clasă cu ajutorul unui câine special antrenat pentru depistarea substanţelor explozive.

O glumă de prost gust
Apelul la 112 s-a primit, ieri, în jurul prânzului. La ora respectivă, în şcoală se afla numai personalul de întreţinere, aproximativ 10 persoane. Angajaţii au fost evacuaţi, pentru ca pirotehniştii să poată verifica în amănunţime incinta unităţii şcolare. Unii dintre salariaţi au ignorat indicaţiile poliţiştilor de a nu intra în zona delimitată, chiar dacă, la final s-a dovedit a fi o alarmă falsă.
După terminarea verificărilor, poliţiştii au concluzionat că totul a fost o glumă de prost gust. Acum, oamenii legii îl caută pe cel care a sunat la numărul unic de urgenţă. „Persoana care a sunat la 112 şi a anunţat că este o bombă amplasată în şcoală se va alege cu dosar penal pentru terorism şi va trebui să achite contravaloarea deplasării tuturor forţelor implicate în această acţiune”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Colegiul tehnic „Transilvania” pare să fie ţinta predilectă a celor care alertează în mod nejustificat autorităţile. Este al doilea an în care se anunţă la 112 că acolo ar fi fost amplasată o bombă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura