Show automobilistic la Straja

11 x 1 raliul de la straja s-a derulat intr-un cadru natural deosebit

Nicolae Gavrea
Ciprian Marinuţ

Cele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan, desfăşurate în week-end  la Straja, au fost animate şi spectaculoase, fără a fi marcate de incidente neplăcute.

Trei hunedoreni pe podium
Piloţii Alin Iacomi (Hunedoara), Cosmin Vidican (Deva) şi Mihai Câmpeanu (Brad) au demonstrat că sunt talentaţi şi curajoşi şi au reuşit să urce pe podium, la diferite clase, la ediţia din acest an a raliului desfăşurat pe traseul Lupeni – Straja. Favoritul hârtiei, pilotul brădean Mihai Câmpeanu, a fost trădat de bolidul său, Mitshubishi Evo 6, dar a apelat la maşina de rezervă, un Opel Calibra, şi a urcat pe podium. „La antrenamentele cronometrate ale primei etapei s-a spart cutia de viteze şi am fost obligat să abandonez. Am sunat repede la Brad şi mi s-a adus maşina de rezervă, un Opel Calibra, cu care am ocupat locul III la clasa H15 şi locul opt la general, în etapa a II-a a raliului”, a spus Mihai Câmpeanu. Rezultate notabile a obţinut şi pilotul Alin Iacomi, hunedorean la origine, care a concurat la Straja pe un puternic Mitsubishi EVO 8 şi a ocupat locul I la clasa N5.  “Sunt fericit pentru aceste rezultate. Se putea şi mai bine, dar e un început şi orice început e greu. Le mulţumesc mecanicilor care au setat maşina, pentru a face faţă traseului greu, cu multe curbe şi o mare diferenţă de nivel”, a spus Alin Iacomi. În fine, pilotul devean, Cosmin Vidican a demonstrat că şi maşina tradiţională a României, Dacia Logan, poate fi competitivă şi a ocupat locul I la clasa N.  Traseul a pus la grea încercare cele 25 de maşini prezente în competiţie, iar în lupta cu secundele, piloţii au oferit manevre spectaculoase şi „alergări” în mare viteză.

Organizare excelentă
Concursul de la Straja a fost excelent organizat, dovadă că nu s-a înregistrat nici un fel de eveniment nedorit. Arbitrii, comisarii de traseu şi oficialii au avut o prestaţie ireproşabilă, iar intervenţiile acestora, atunci când  maşinile au capotat pe traseu, s-au dovedit operative. Că n-a fost tocmai uşor, o demonstrează şi faptul că numai 22 dintre cei 25 de  piloţi prezenţi la start au reuşit să ajungă la linia de sosire. Organizatorii, respectiv Consiliul Judeţean
Hunedoara, Primăria Lupeni şi ACR Hunedoara Deva, au fost lăudaţi pentru modul de  desfăşurare a competiţiei de preşedintele Comisiei Naţionale de Automobilism şi Karting, Ioan Olaru. “Sunt mulţumit de raliul de la Straja – Lupeni. Piloţii au avut un traseu excelent, iar rezultatele sunt interesante şi pot produce schimbări în ierarhiile naţionale. Publicul a fost bine instruit şi nu s-au înregistrat incidente, iar  acest lucru este de apreciat”,  a spus Olaru.

One thought on “Show automobilistic la Straja

  • 24 decembrie 2010 la 1:54
    Permalink

    bravo hunedorenilor, dar cine a castigat cursa????

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare