Sport

Al şaptelea cartuş în pieptul „nemuritorului”

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a fost învinsă, acasă, scor 0-1, printr-un gol încasat  în penultimul minut, şi de nou-promovata Voinţa Sibiu şi a ajuns la al şaptelea meci consecutiv fără victorie. În ciuda eşecului, Gică Barbu, cel mai „longeviv” antrenor din liga secundă, supravieţuieşte pe banca tehnică.
 

Portar „trădător” şi recalcitrant
Echipa deveană a ajuns ciuca bătăilor şi s-a afundat în subsolul clasamentului ligii secunde. Cu un joc lipsit de idei, ambiţie şi vlagă, Mureşul a rezistat fără gol în faţa nou-promovatei Voinţa Sibiu, până în minutul 89, la gafa portarului  Pîrvu. Atunci, I. Popa, cel mai activ jucător al sibienilor, a centrat de pe banda stângă, Pîrvu a calculat greşit traiectoria şi a ratat intercepţia, iar Beza a reluat cu latul în poarta goală, semnând o victorie meritată a „Voinţei“. De parcă gafa de la faza golului nu ar fi fost suficientă, D. Pîrvu a răspuns cu cuvinte mai puţin cordiale la huiduielile spectatorilor, în momentul ieşirii din teren. Reacţia dovedeşte că apărătorul buturilor devene, ales de antrenorul Gică Barbu pe criterii numai de el ştiute, e şi lipsit de bun simţ, nu doar gafeur.

Egali la bare, deficitari la celelalte capitole
Până la momentul gafei lui D. Pîrvu, Voinţa a fost vioara întâi a partidei, iar Mureşul şi-a asumat doar rolul secundar de echipă ce joacă la ciupeală. Sibienii au avut trei ocazii mari în prima repriză, însă I. Popa (25 şi 31) a ţintit transversala din lovitură liberă şi a ratat din poziţie de singur cu portarul, iar şutul lui Forika (27), de la doi-trei metri, a fost respins de Pîrvu în corner. Mureşul a trăit în prima parte, doar prin ocazia lui Dosan (19), care a reluat periculos cu capul centrarea din corner a lui Sânmărtean. Devenii au egalat la capitolul bare după pauză, prin Stan (50), al cărui şut la colţul scurt a muşcat rădăcina stâlpului din dreapta al porţii sibiene. Finalul s-a jucat pe contre, iar Voinţa, echipa mai lucidă, deşi jucase marţi 120 de minute în Cupa României, a câştigat în urma erorii portarului devean.

Mureşul Deva: D. Pîrvu – I. Câmpean, Dosan, Gongolea (cpt.), D. Sânmărtean – Al. Dan (46 Bogman), Sătmar, Gârlă (80 Furdean), Melcea – Ginghină (59 Dîrvaru), R. Stan. Antrenor: Gheorghe Barbu
Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Gabriel Dan (Timişoara).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura