Al doilea an de supremaţie, prima mare victorie

15 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 marincu-2Ciprian Marinuţ

Junioara Florentina Marincu (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva, este pentru al doilea an consecutiv cea mai rapidă atletă din ţară. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a triumfat în proba de 60 de metri a „vitezistelor” la Campionatul Naţional în sală, desfăşurat sâmbătă, la Bucureşti. Victoria din acest an este mai valoroasă decât cea din 2014, întrucât a fost obţinută în urma unui finiş la fotografie, în faţa favoritei Andreea Ogrăzeanu (Farul Constanţa), sportivă care nu a concurat anul trecut.

Noua „prinţesă” a sprintului
Florentina Marincu a fost revelaţia primei zile a Campionatelor Naţionale de atletism indoor, reuşind să o învingă pe mult mai experimentata Andreea Ogrăzeanu, în cursa de 60 de metri. Atleta de la CNS „Cetate” Deva a devenit noua „prinţesă” a sprintului în România, după ce a depăşit-o, la fotografie, cu numai o sutime, 7.41 secunde faţă de 7.42 secunde, pe sportiva de 25 de ani de la Farul Constanţa, considerată lidera probelor de viteză în România. Pe locul trei s-a clasat Ana Maria Roşianu (CSM Craiova) cu 7.52 secunde. În calificările probei, Florentina a avut doar al treilea timp, ea câştigând seria I, cu 7,52 secunde, în vreme ce pe primele locuri fuseseră Ogrăzeanu, lideră în seria a III-a, cu 7.44 secunde, şi Roşianu, câştigătoare a seriei a II-a, cu 7.47 secunde.
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe şi-a păstrat titlul de campioană naţională a acestei probe cucerit în premieră anul trecut, însă acum se poate mândri şi cu o victorie în faţa celei considerate cea mai bună sprinteră a României (în ultima perioadă) care nu a concurat anul trecut. De remarcat, că în 2014, Florentina a triumfat cu o performanţă mai bună, ea fiind cronometrată cu timpul de 7.40 secunde. În palmaresul Andreei Ogrăzeanu figurează trei medalii în competiţii internaţionale majore şi o participare la Jocurile Olimpice în cursele de sprint. Astfel, sportiva de la Farul a fost medaliată cu aur în proba de 100 de metri a Campionatului European U23, Cehia 2011, a câştigat titlul european la 200 de metri la C.E. de junioare Serbia 2009 şi a fost pe locul trei în proba de 100 de metri a aceleiaşi competiţii.

Şanse la aur şi la lungime
Dubla campioană mondială de cadete în probele de săritura în lungime şi triplusalt, Florentina Marincu, a concurat aseară (după închiderea ediţiei) şi în finala probei de săritura în lungime care este specialitatea ei şi unde ţinteşte performanţe şi pe plan internaţional. Rezultatele de la Naţionale îi pot asigura sportivei antrenată de Nicolae Alexe dreptul de a participa la Campionatul Balcanic de sală din Turcia şi la Campionatul European indoor din Cehia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Patru copii loviţi pe trecerea de pietoni

Mai mulţi copii care traversau strada pe o trecere de pietoni, din municipiul Vulcan, au fost la un pas de...

Şoferi prinşi băuţi la volan

Doi bărbaţi din Petrila au fost prinşi de poliţişti că s-au urcat la volan, deşi băuseră înainte, ambii fiind acum...

Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

Sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii februarie în cea...

Închide