Comunitate

Ai carte, ai parte. Trofeul Micului Cititor

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, or­ga­nizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”.

Numărul de împrumuturi
„Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în 13 iunie 2023, ora 1000, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala Mare. Tradiționalul „trofeu” este acordat cu scopul de a atrage spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cul­ti­văm dragostea față de cărți. Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bi­blio­tecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit demni să pri­mească premii”, spune Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii județene.

Spectacol pentru copii
„Vor fi acordate trei pre­mii și 10 mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii. Festivitatea de acordare a „Trofeului Micu­lui Cititor” va începe cu un fru­mos spectacol artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi, regia Valentin Neacșu. Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, copiii vor avea sur­priza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa gra­ți­oase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii. La încheierea evenimen­tu­lui copiii vor avea parte de surprize care, spe­răm, îi vor bucura și îi vor face să îndră­geas­că și mai mult biblio­teca. Nu pot fi uitați pro­fesorii care au în­dru­mat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți spe­cifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, ca­drele didactice merită mulțumirile noas­tre și vor fi și ele premiate”, a anunțat Sebastian Bara. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura