ActualitateFlash

Agresorii sunt printre noi

Adriana Năstase

Violența domestică este la ordinea zilei în această perioadă. De fapt, consecințele acestui tip de violență, care se întâmplă în unele familii. Asistăm, neputincioși, cum femei sunt ucise cu sânge rece de către soții lor, adolescente sunt violate și batjocorite de tați vitregi sau frați mai mari. Și, se dovedește că victimele au făcut reclamații peste reclamații, au sunat în repetate rânduri la 112.

Mai multe în orașe
Cu toate acestea, oamenii legii se mișcă greoi în unele cazuri. Atâta de greu, că multe femei plătesc cu viața că au fost naïve să creadă că legea le apără de criminali.
Am vrut să vedem care este situația la nivelul județului cu sesizările vizavi de violența do­mestică. Se știe, că polițiștii dau acele ordine de restricție de 5 zile, iar apoi judecătorii decid dacă prelungesc perioada de restricție a agre­sorului față de victim pentru mai multe luni. Ce am aflat?
„În primele 7 luni ale anului 2021, polițiștii hune­doreni au intervenit la un număr de 486 evenimente de violență domestică, din care 392 au fost înregistrate în mediul urban și 94 în mediul rural. Din cele 486 de intervenți, 360 au fost ca urmare a unor sesizări prin 112, iar celelalte 126 prin alte moduri. Din cele 360 sesizări prin 112, 125 au fost cu risc eminent, fiind emise 80 ordine de protecție provizorii, în 45 cazuri victima refuzând emiterea ordinului de protecție, iar 335 au fost fără risc iminent.
Din cele 126 sesizări prin alte moduri, 36 au fost cu risc iminent, fiind emise 13 ordine de pro­tecție provizorii, iar 90 au fost fără risc imi­nent. Majoritatea sesizărilor se referă la infracțiuni de amenințare, loviri sau alte violențe, abandon de familie”, a declarat comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura