Aglomeraţie la Programul „Casa Verde”

02-casa-verde-img_6065Aproape 300 de persoane aşteptau ieri dimineaţa la sediul din Deva al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara pentru a-şi depune dosarele prin care solicită finanţare prin Programul „Casa Verde“.

Pentru a fi siguri că se vor număra printre cei care vor beneficia de sumele alocate prin program, o parte dintre solicitanţi s-au aşezat la rând încă de duminică. Judeţul Hunedoara are alocate fonduri nerambursabile în valoare de 1,24 milioane lei pentru acest program, în cazul persoanelor fizice, a declarat Georgeta Barabaş, directorul executiv al APM Hunedoara.
Pentru a fi evitate incidentele neplăcute, funcţionarii APM Hunedoara au oferit luni dimineaţa bonuri de ordine pentru cei care aşteaptă să-şi depună dosarele. În funcţie de numărul primit, solicitanţii vor putea să vină apoi la sediul APM pentru a-şi înregistra oficial documentele, deoarece operaţiunea necesită circa 15 minute pentru fiecare dosar.
„Se face înregistrare administrativă, adică pe hârtie, şi online. Înregistrarea fiecărui dosar necesită cam un sfert de oră. Nu putem face mai mult de patru dosare pe oră, iar programul de lucru este de la ora 9.00 la 15.00“, a explicat directorul executiv al APM Hunedoara. Dosarele se înregistrează în perioada 10-24 octombrie, la sediul APM Hunedoara.
La precedenta sesiune de finanţare pentru proiecte de încălzire care folosesc energii regenerabile, în anul 2011, în judeţul Hunedoara au fost aprobate 450 de proiecte.
Prin Programul Casa Verde, populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane de lei, persoanelor juridice.
Echipamentele finanţate pentru populaţie prin „Casa Verde“ sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei. Astfel, se pot acorda până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.
Dosarele pentru obţinerea finanţării se depun la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului din oraşele reşedinţă de judeţ. (Sorin Blada, Agerpres)

One thought on “Aglomeraţie la Programul „Casa Verde”

 • 11 octombrie 2016 la 11:09
  Permalink

  Toti jmecherii din judet vor casa verde.

  Aveti curajul sa transparentizati ???
  Nu cred.
  Ia publicati listele. Sa vedem cine vrea banii statului.
  Toti pilosii, toate cartitele, toate lichelele.

  Da’ eu zic luati-le dosarele, promiteti-le, iar banii … peste 10 ani.
  Acum, oricum e campanie electorala, iar fraierii au pus botul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare