Aglomeraţie de candidaţi la Primăria Uricani

05-Buhaescu-congres-psd-27  Maximilian Gânju

Nu mai puţin de patru contracandidaţi se anunţă pentru primarul în exerciţiu al Uricaniului, însă lupta se dă acum în interiorul partidelor pentru nominalizarea candidaţilor la alegerile locale din vară. Singura certitudine este candidatul PSD, actual primar.

Pentru al patrulea mandat
Dănuţ Buhăescu (foto), primarul social-democrat în funcţie al localităţii Uricani, pare favorit pentru un nou mandat, al patrulea, dacă va reuşi să convingă electoratul şi în vară. Buhăescu şi-a cooptat în partid toţi criticii din opoziţie, persoane cu notorietate în Uricani, iar mutările sale par că i-ar uşura misiunea în lupta pentru un nou mandat.
„Eu tratez ca şi cum ar fi toţi pe picior de egalitate, indiferent de cine ar fi contracandidat. Adversarii noştri au sondaje, ei ştiu cam cu cine vor merge, însă eu nu lupt cu nimeni. Eu îmi prezint programul, activitatea şi cetăţenii hotărăsc. Bănuiesc cam cine va candida, ştiu de intenţii, dar nu pot arunca nume pe piaţă”, ne-a declarat Dănuţ Buhăescu. Surse din rândul politicienilor vorbesc despre un candidat al liberalilor care urmează să fie desemnat abia după un sondaj de opinie, dar care întârzie în condiţiile în care „campania” a început. Pe listă sunt vehiculate mai multe nume, respectiv cel al liderului organizaţiei Constantin Zaharia, cel al fostului consilier judeţean Ilie Pârvan ori al medicului Romeo Călin. Dintre aceste trei persoane ar urma ca liberalii să decidă pe cine aruncă în luptă cu actualul primar PSD. Şi PRM va avea un candidat la Uricani, respectiv pe profesorul Felicia Neagu, cea care deţine şi funcţia de preşedinte al organizaţiei PRM Uricani. Nu este exclus ca în cursa electorală să apară şi alte nume, mai ales că şi UNPR are cale liberă de a-şi desemna un candidat, dacă nu se va alia cu social-democraţii din vestul Văii Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.