Agenţiile de turism s-au adaptat crizei prelungite. Vacanţele se pot plăti şi în rate

14 aprilie 2015 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Oana Mihnea 04 plaja-grecia-hepta

Având în vedere că perioada concediilor se apropie cu paşi repezi, agenţiile de turism s-au gândit şi la cei care nu au toată suma pregătită în momentul când optează pentru un pachet turistic. Totuşi, ce este mai scump se achită cu toţi banii jos.
Pentru a afla mai multe despre acest subiect, am luat legătura cu câteva agenţii de turism din municipiul Deva. Se pare că, cel mai adesea se aplică metoda plăţii în două tranşe. „Nu trebuie neapărat ca persoanele care apelează la noi să plătească tot de la început. Pot da un avans de 30 la sută din valoarea pachetului şi cu 10 zile înainte, să achite restul. Pentru scurta vancanţă de 1 Mai nu am avut nici o cerere, pentru că nu avem pachete sub cinci zile. Cea mai scumpă vacanţă pe care am vândut-o a fost în Kuala Lumpur şi a costat peste 6.500 euro, în care a fost inclusă cazarea, transportul şi micul dejun“, a declarat un agent de turism.
La o altă agenţie, vacanţele se pot lua în trei sau chiar mai multe rate. „Noi lucrăm cu trei bănci. Agenţia îşi ia banii din contul persoanei respective, iar banca urmează să îi recupereze din mai multe rate, stabilite la nivelul unităţii bancare. Sunt foarte puţini care au carduri şi nu prea vindem pachete în acest fel. Cei care nu doresc să procedeze aşa, mai au o variantă. Pot plăti 25 de euro de persoană avans, iar restul sumei până înainte cu 20 de zile de plecare. Pentru cele trei zile de vacanţă de 1 Mai am dat patru pachete turistice, toate în ţară, la mare şi la munte. În cazul vacanţelor exotice, care costă puţin mai mult, doritorii nu apelează la rate, plătesc întreaga sumă la început. Dar, nu avem multe solicitări în acest sens“, a menţionat un alt reprezentant al unei agenţii.
Una dintre agenţiile cele mai cunoscute din municipiul reşedinţă de judeţ nu constrânge hunedorenii să achite prin bănci. „Le dăm posibilitatea să plătească în câte tranşe îşi permit, cu condiţia să achite tot până la data scadentă, direct la noi. Vacanţele exotice nu se iau cu avans, ci se plătesc pe loc, cu suma integrală. Mai mult procedează aşa cei care îşi iau pachete pe litoralul românesc sau în Grecia. O vacanţă de acest gen, pe perioada verii, ajunge la 200 euro persoană.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. GO2-Romania spune:

    Se adapteaza si agentiile de turism cum pot. E bine ca sunt flexibile!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vestigiile dacice din Munţii Orăştiei vor putea fi văzute în variantă 3D

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) – Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai – Cluj-Napoca...

Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul de Poliţie

Ieri, în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, sute de elevi deveni au avut parte de o experienţă unică. Cei...

Încă o lună de închisoare sigură pentru Monica Iacob-Ridzi

Monica Iacob-Ridzi (foto) mai are de aşteptat încă o lună de zile până va afla dacă va fi sau nu...

Închide