Agenţii de pază din Penitenciarul Deva nu dispun de echipamentul de protecţie necesar

10 iunie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Agenţii care asigură paza deţinuţilor la Penitenciarul Deva nu dispun de tot echipamentul necesar pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu fără riscuri, din dotarea acestora lipsind dispozitivele cu electroşocuri sau vestele antiînjunghiere, a declarat preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul“, Nicolae Grosu (foto), în contextul incidentului produs la mijlocul săptămânii trecute, când un şef de schimb a fost atacat cu o foarfecă de către un deţinut.

„Dacă am fi avut măcar un banal baston cu electroşocuri, incidentul prin care a trecut colegul nostru nu s-ar mai fi întâmplat. Ar fi fost utilă şi o vestă antiînjunghiere. Nu avem grupe de intervenţie cu personal calificat pentru asemenea situaţii, deoarece au fost desfiinţate atunci când Penitenciarul Deva a fost clasificat în regim deschis şi semideschis. Ne confruntăm cu condiţii grele de muncă“, a spus liderul sindical.
Potrivit acestuia, ar fi necesară şi modificarea cadrului legislativ în cazul infracţiunii de ultraj, în sensul în care ultrajul asupra unui lucrător din penitenciare să fie trecut la forma agravantă, cum se întâmplă la poliţişti. În plus, legislaţia nu are o prevedere care să simplifice procedura de schimbare a regimului de detenţie, în cazurile de ultraj. „Noi suntem încadraţi la forma simplă a infracţiunii de ultraj, în condiţiile în care lucrăm zilnic cu oameni care au probleme“, a arătat Grosu.
În ceea ce priveşte starea de sănătate a agentului atacat cu foarfeca de către un deţinut, liderul Sindicatului „Vulturul“ a spus că bărbatul este în afara oricărui pericol. El a mers la Serviciul de Medicină Legală pentru evaluare, iar în funcţie de concluziile medicilor legişti se va stabili încadrarea faptei comise de agresor.
Conducerea Penitenciarului Deva a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva în cazul deţinutului care l-a atacat cu o foarfecă pe un şef de schimb, în timpul unei operaţiuni prin care agresorul ar fi urmat să fie mutat în altă cameră de detenţie.
Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Deva, cauzele care au dus la producerea acestui incident vor face obiectul unor verificări interne, iar împotriva deţinutului implicat vor fi dispuse măsuri disciplinare. (Sorin Blada, Agerpres)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marcel spune:

  Da au salarii grase. Rău de tot. De alte beneficii nici nu are rost sa mai vb. Niște jegoși.

 2. Gogu spune:

  Au salarii, au ochelari , au aparat dentar …..au de toate
  Ba baieti pacat de ce s a intamplat, dar pe langa”vesta aia antiinjunghiere, pe langa bastonul ala cu electrosocuri” si pe langa ce mai cereti voi pe acolo eu zic ca in primul rand aveti nevoie de oameni, fiindca 80% stati acolo pe pile si va ascundeti unu dupa altul, asta e marea voastra problema , selectia…………..;)
  acolo de o vreme e afacere de familie, va angajati copiii si nevestele

 3. Jan spune:

  Aia de la birouri toți îs rude. Nu muncesc mai nimic. Prost e statul roman ca le da atitea beneficii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Retezatul Haţeg, campioană judeţeană, merge la baraj pentru Liga a III-a

Echipa CSO Retezatul Haţeg, înfiinţată în anul 1956, este campioana judeţului Hunedoara şi va disputa acum cel de-al treilea baraj...

„Cupa Shine Dance“ la dans de societate

După o lungă perioadă în care judeţul nostru nu a mai găzduit o competiţie de dans sportiv, mai bine spus...

Gimnastică. Cupa OMV Petrom, ediţia a V-a

Gimnastele cuprinse în proiectul „Ţară, ţară, vrem campioane“ (un parteneriat public privat reuşit, cu peste 250 de sportive la debut),...

Închide