Afaceristul hunedorean Adrian Gărdean o pune la zid pe Elena Udrea

3 octombrie 2016 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac 03-adrian-gardean

Afaceristul hunedorean Adrian Gărdean (foto) a fost audiat în calitate de martor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul „Gala Bute”, în care este judecată Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării. Potrivit presei centrale, Gărdean şi-a menţinut declaraţia dată în faţa procurorilor DNA, arătând încă o dată că i-a dat fostului ministru o mită de 900.000 de euro, pentru a debloca plăţile pentru lucrările din staţiunile Borsec, Straja şi Parâng. Banii i-a dus cu valiza la minister, suma reprezentând „comisionul” de 10 la sută din totalul contractelor finanţate de Guvern şi executate de firmele afaceristului hunedorean. Aceleaşi lucruri le-a spus, Corin Boian, audiat în acelaşi dosar în calitate de martor denunţător.
A dus personal geanta cu bani
„Banii erau în bancnote de 500 de euro. Am venit de la Piteşti la Gărdean, la biroul său din Băneasa, de la Aviaţia Utilitară. Gărdean a completat suma cu 300.000 de euro în birou, tot în bancnote de 500 de euro. Am plecat amândoi spre minister. Gărdean a intrat cu geanta. Eu am rămas în parcare”, a spus Corin Boian, conform ştiripesurse.ro. Coincidenţă sau nu, după ce banii au rămas în biroul lui Gheorghe Nastasia, consilierul Elenei Udrea, plăţile au fost deblocate.
Ajuns în faţa judecătorilor, Adrian Gărdean a spus că îşi menţine declaraţiile făcute la DNA. Reprezentant al firmei Termogaz, care la acea vreme avea în derulare contracte cu domeniile schiabile menţionate mai sus, Gărdean a spus că lucrările se făceau, dar primăriile întârziau plăţile din cauza Ministerului Dezvoltării, instituţia care coordona de la centru distribuirea fondurilor necesare. „Ştiam că Ştefan Lungu lucrează la MDRT şi i-am cerut să se intereseze de ce întârzie plăţile. După două săptămâni m-am întâlnit cu el în biroul din Băneasa. Mi-a spus că există o cutumă la Ministerul Dezvoltării, să se plătească 10 la sută din valoarea contractelor pentru deblocarea banilor. (…) Am convenit cu el să plătesc 10 la sută din sumele ce vor fi decontate pentru cele două contracte ale firmei”, a spus afaceristul, citat de aceeaşi publicaţie. Gărdean a mai relatat că s-a întâlnit în 2010 la Borsec cu Gheorghe Nastasia, secretar general în minister, şi cu Ştefan Lungu, care i-ar fi spus că Udrea era la curent cu plata comisioanelor, iar banii erau direcţionaţi în campania electorală a celor de la PDL.
În dosarul „Gala Bute”, procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe Elena Udrea, Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, şi alţii. Din „Gala Bute” a fost disjuns un alt dosar în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie fostul primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, fraţii Adrian şi Miron Gărdean şi alţii. Acest dosar a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Horia spune:

    Un sifon jegos.

  2. Emir spune:

    Sfinte ca Lenuta si bisnitari ca Gardenii au adus Judetul Hunedoara in starea in care e acum, fata de ceea ce a fost (500 de ani, nu 50, pentru cei cu memorie scurta).
    Dumnezeu sa le rasplateasca binele facut in viata asta si dupa ea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nouă răfuială între clanuri pe străzile din Colonia Petroşani

O nouă răfuială între membrii a două grupări rivale a fost la un pas de a se transforma într-o bătaie,...

Nu au scăpat din arest

Doi bărbaţi din municipiul Hunedoara, Vasile Bobriuc şi Gheorghe Trandafir Nonu, acuzaţi de tâlhărie calificată, rămân în arest preventiv. Potrivit...

Izbit mortal de locomotiva unui tren

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Lupeni, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de...

Închide