Actualitate

Afacerist iranian, jefuit de iubita lui și amantul acesteia

Femeia a așteptat ca iubitul ei ira­nian să adoarmă, i-a luat cheia sei­fu­lui și a furat toți banii afaceristului. A pus, ast­fel, mâna pe o mică avere și s-a dus la amant, un interlop din zona Moldovei. Iranianul deține mai multe case de amanet în Valea Jiului și a avut o pa­gubă de 50.000 lei și aproa­pe 80.000 euro.

Condamnări
Jaful a avut loc în toamna anului 2019, la Petroșani, unde iranianul de­ține o locuință. Afaceristul iranian a mers după fosta iubită, pentru a-i înapoia banii. A vorbit cu ea și a stabilit să se în­tâl­nească în Iași, locul unde era amantul tinerei, dar a primit puțin peste 20.000 de lei. Restul banilor ar fi ajuns la in­terlopul din Iași, după cum i-a spus femeia. În aceste condiții, afa­ceristul
s-a dus la Poliție și a reclamat furtul, iar fosta iubită și interlopul au fost învinuiți de furt calificat. Jude­că­toria Petroșani a condamnat-o pe tâ­nără la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni în­chi­soare pentru comi­terea infracţiunii de furt calificat, pe­deapsă care i-a fost suspendată pe o perioadă de patru ani. Amantul tinerei și complice la furt a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare, dar va sta în penitenciar 3 ani și aproape 3 luni, dacă sentința Ju­decătoriei Petroșani va ră­mâne de­finitivă. (M. Gânju)