ComunitatePolitica si administratie

Adoptă un cățel, salvează o viață!

În adăposturile celor de la Aso­ciaţia Serviciul Specializat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Hunedoara au fost strânși sute de maidanezi de pe străzile localităților din județ. Campania de adopție con­tinuă iar cine dorește să ducă acasă un cățel se poate adresa celor de la adăposturi.

Acordul Asociației de proprietari
Adopţia cățeilor se face gratuit, doar completând o declaraţie-anga­ja­ment al persoanei care adoptă ani­ma­lul. Cererile de adopţie se pot in­tro­duce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, iar preluarea câinelui de către adoptator se poate face în­cepând cu a 8-a zi lucrătoare din mo­mentul cazării câinelui în adăpost, dacă acesta nu a fost revendicat. În cazul în care câinele adoptat va fi adă­postit în locuinţa adoptatorului, aces­ta trebuie să facă dovada existenţei unei suprafeţe locative de minimum 2,5 metri pătraţi pentru fiecare câine adoptat. Persoana care adoptă mai mult de 2 câini din adăposturile pu­blice şi îi adăposteşte într-un blocul de locuinţe în care există asociaţie de pro­prietari, aceasta trebuie să pre­zinte la momentul depunerii cererii de adopţie acordul asociaţiei de proprie­tari. În cazul în care persoana care adop­tă mai mult de 2 câini din adă­pos­turile publice şi îi adăposteşte într-un imobil, altul decât bloc de locuinţe declarat anterior, în care locuiesc mai multe persoane, aceasta trebuie să prezinte în momentul depunerii cererii de adopţie şi acordul vecinilor.
Potrivit legii, din anul 2015, fiecare unitate administrativ teritorială tre­buie să aibă un serviciu independent pentru protecția animalelor sau să fie afiliată la o asociație de profil, susține Nicolae Oprean, președinte-director executiv al Asociaţiei Serviciul Spe­cializat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura