Adolescentul care şi-a violat sora va rămâne în arest

       Contestaţia făcută de minorul de 16 ani, din Vulcan, a fost respinsă de judecători ca nefondată. Adrian Ştefan T. va rămâne după gratii cel puţin până la finele acestei luni.
„Respinge contestaţia formulată de inculpatul H.V.D. împotriva încheierii penale din data de 26 august 2019 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Petroşani în dosarul nr. 7579/278/2019. Obligă pe contestatorul – inculpat la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în soluţia de pe portalul de justiţie. Decizia Tribunalului Hunedoara este definitivă.
Adolescentul este cercetat pentru că şi-a supus sora în vârstă de 10 ani la perversiuni sexuale. Tânărul provine dintr-o familie cu mai mulţi fraţi iar părinţii lor se străduiau să le asigure traiul, astfel că tatăl era la muncă iar mama lui a plecat până în oraş. Familia locuieşte într-o zonă retrasă a municipiului Vulcan, iar adolescentul şi-a atras surioara într-o anexă a gospodăriei şi a obligat-o să facă sex anal cu el. Mama copilei a fost cea care a anunţat poliţia, iar băiatul a fost arestat după ce s-a confirmat violul. Fetiţa abuzată este consiliată de specialiştii în protecţia copilului pentru a trece peste traumă. Pentru că este minor, tânărul, dacă va fi găsit vinovat de viol, riscă o pedeapsă cu închisoarea mai mică decât în cazul unui adult.(Maximilian Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.