ActualitateEducatie si cultura

ADMITERE ID/IFR – sesiunea SEPTEMBRIE 2023, la Universitatea Politehnica Timișoara​ – Fii student la distanță și pregătește un #ViitorînRitmulTău!

Studiază oricând și oriunde! Construiește viitorul în ritmul tău fără compromisuri, înscrie-te online la concursul de ADMITERE ID/IFR SEPTEMBRIE 2023 – sau optează pentru înscrierea în format fizic, începând chiar de astăzi!

Mai ai o șansă de a te înscrie la specializările noastre de la ID/IFR și să devii #StudentLaPoli! Profită de oportunitate și înscrie-te acum în sesiunea de admitere din septembrie 2023 și începe să-ți construiești un viitor în ritmul tău, după un program flexibil și cu aceleași avantaje la finalizarea studiilor în ceea ce privește calitatea diplomelor!

De 25 de ani Universitatea Politehnica Timișoara îți oferă posibilitatea de a studia la distanță, deschizându -ți ușa spre oportunități nelimitate în domeniul tău de interes. Și ce este cel mai important de reținut? Diploma ta de finalizare de studii la învățământ la distanță are aceeași valoare și recunoaștere ca și o diplomă obținută la învățământul cu frecvență!

În plus, învățământul la distanță atrage o comunitate diversificată de studenți, cu o varietate de experiențe și perspective, cu vârste diverse, inclusiv cu domiciliul în străinătate. Te vei conecta cu mentori și colegi din întreaga lume, împărtășind cunoștințe și construind relații valoroase pe tot parcursul studiilor tale.

https://elearning.upt.ro/admitere/

 

ADMITERE 2023 – sesiunea SEPTEMBRIE

 

 

 

 

Tipul concursului de admitere

 

Pentru formele de învățământ ID/IFR, admiterea se desfășoară prin concurs de dosare, media de admitere este egală cu media la bacalaureat. În acest an, procedura de admitere poate fi realizată atât online (înscrierea), cât și fizic, la sediul CeL sau centrele din facultăți și centrele zonale dedicate admiterii, conform programului din calendarul admiterii 2023.

Programele de studiu sunt acreditate de către ARACIS și conferă o diplomă echivalentă celei de la forma de învățământ cu frecvență, mai precis – diploma de studii superioare de licență în forma de învățământ la distanță/cu frecvență redusă, conform cu hotărârea publicată în Monitorul Oficial al Guvernului României.

 

Calendar ADMITERE SEPTEMBRIE 2023

Înscriere candidaţi Online pe platforma Enroll  https://admitere.upt.ro/

 

 

 

Fizic la centrele din facultăți sau la sediul CeL

25.08.2023 – 09.09.2023, până la ora 14:00;

 

 

 

31.08.2023 – 09.09.2023 până la ora 14:00;

astfel:

31.08 – 01.09.2023, 09:00 – 16:00;

02.09.2023, 09:00 – 14:00;

04 – 08.09.2023, 09:00 – 16:00;

09.09.2023, 09:00 – 14:00;

Concurs de dosare și afișarea rezultatelor concursului Online 09.09.2023, ora 20:00
Confirmări Runda I Fizic la sediu CeL

 

 

 

Online prin Enroll, https://admitere.upt.ro/

11.09.2023 – 12.09.2023, 9:00 – 16:00;

 

 

11.09.2023 – 12.09.2023, până la ora 16:00;

 

 

Afișare Runda II Online 12.09.2023, ora 20:00
Confirmări Runda II Fizic la sediu CeL

 

 

 

Online prin Enroll, https://admitere.upt.ro/

13.09.2023, 9:00 – 16:00;

14.09.2023, 9:00 – 14:00;

 

 

13.09.2023 – 14.09.2023, până la ora 14:00;

Afișare Runda III Online 14.09.2023, ora 16:00
Confirmări Runda III Fizic la sediu CeL

 

 

 

Online prin Enroll, https://admitere.upt.ro/

14.09.2023, orele 16:00 – 18:00;

 

 

14.09.2023, orele 16:00 – 18:00;

Rezultate finale Online 14.09.2023, ora 20:00;

 

Înscrieri online și fizic

Înscrierea la concursul de admitere cu depunerea actelor necesare și întreg procesul de admitere și confirmare a locului, pentru anul universitar 2023-2024 se poate realiza atât online – folosind aplicația dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/), cât și fizic, la centrele din facultăți sau sediul CeL (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2) sau centrele zonale dedicate admiterii, personal de către fiecare candidat.

Metoda de învățământ

Diploma de licență acordată la finalul studiilor este echivalentă celei de la forma de învățământ cu frecvență, singura diferență fiind menționarea formei de învățământ. Curricula, cursurile sunt identice cu cele de la forma de învățământ cu frecvență, iar tutorizarea va fi efectuată de către aceleași cadre didactice care desfășoară cursuri la forma de învățământ cu frecvență.

 

Avantaje ale desfășurării cursurilor prin învățământ la distanță:

  • patru întâlniri față în față, pe subiect, în Universitate / semestru, programate în zilele de sâmbătă – ID
  • întâlniri sâmbăta și duminica conform planului de învățământ anual – IFR
  • acces permanent la platforma online Campus Virtual al UPT – cursuri, note, teme și informații administrative
  • examene programate doar sâmbăta și duminica

 

Studenții ID/IFR beneficiază de suport fizic la sediul CeL, dar și online, prin intermediul Campusului Virtual: materiale de curs, teme și activități, note examene, informații administrative, comunicare și interacțiune directă pe durata studiilor.

 

 

 

 

 

Informații despre specializări

 

 

Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti de înaltă performanţă şi competenţă cu o bună pregătire fundamentală în domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor, dar în egală măsură pregătiți şi în domenii conexe, astfel încât să se integreze rapid în economia de piaţă.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: transmisii integrate de date şi voce, tehnologii audio-video şi multimedia, programare web, reţele de telecomunicaţii, telefonie fixă şi mobilă, dezvoltare de aplicații online.

Toți absolvenţii ultimelor generații şi-au găsit locuri de muncă în domeniu. Pentru mai multe informații, accesați: https://elearning.upt.ro/ro/programele-de-studiu/licenta/tehnologii-si-sisteme-de-telecomunicatii/

 

 

Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti informaticieni. Informaticianul în formare trebuie să poată găsi soluţii complete pentru problemele practice de prelucrare a datelor şi pe baza conceptelor generale ale informaticii şi ştiinţei calculatoarelor. Pentru aceasta trebuie să stăpânească pe lângă bazele teoretice ale informaticii şi posibilităţile utilizării practice a acestora. El/ea va trebui să cunoască şi să înţeleagă un spectru larg de aplicaţii din tehnică, respectiv economie. Informaticianul găsește un larg domeniu de activitate în diverse domenii ale tehnicii şi economiei.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: medii de programare, dezvoltare şi administrare sisteme informatice, administrare de reţea, dezvoltare de aplicaţii web.  Pentru mai multe informații, accesați: https://elearning.upt.ro/ro/programele-de-studiu/licenta/specializarea-informatica/

 

 

Pentru Comunicare şi Relaţii Publice (CRP) în regim de învăţământ la distanţă (ID) competenţele, calificările şi diplomele conferite sunt identice cu cele oferite de specializarea la forma de învăţământ cu frecvenţă Comunicare şi Relaţii Publice, domeniul de licență Științe ale Comunicării. Titlul profesional care se acordă absolvenților la finalizarea studiilor este de “Licenţiat în Ştiinţe ale comunicării”.

Programul de studii Comunicare şi relaţii publice – învățământ la distanță formează absolvenţi capabili să activeze ca specialişti în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice pentru activităţi specifice ocupaţiei, desfăşurate în instituţii, societăţi comerciale, organizaţii politice, organizaţii non-guvernamentale etc.: specialişti în comunicare și relaţii publice, specialişti în relaţiile cu presa, purtători de cuvânt, consultanţi în comunicare și relații publice, consultanţi resurse umane, asistenți manager, referenți, mediatori lingvistici. Pentru mai multe informații, accesați: https://elearning.upt.ro/ro/programele-de-studiu/licenta/comunicare-si-relatii-publice/

 

 

Specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) defineşte o profesie adaptată evoluţiei economice prezente şi viitoare, conectată la practica europeană şi mondială, în care inginerului mecanic, pe lângă instruirea tehnică de bază de profil Inginerie Industrială, i se formează competenţe operaţionale pentru sectorul productiv în general dar şi pentru sfera serviciilor şi de promovare produs.

Profilul profesional al inginerului TCM oferă absolvenților noștri posibilități diversificate de integrare pe piaţa muncii în sectoare industriale sau de prestări de servicii cum ar fi: producţia de componente, subansambluri sau produse industriale sau manufacturiere, pentru industria de autovehicule (automotive), energetică, transporturi aeriene, navale sau feroviare, echipamente industriale, produse electrocasnice, aparate de măsură și control, mecanică auto, întreținere şi reparații în domeniul mecanic. Pentru mai multe informații, accesați: https://elearning.upt.ro/ro/programele-de-studiu/licenta/tehnologia-constructiilor-de-masini/

 

Informații suplimentare:

 

Contact:

  • Centrul ID/IFR si e-Learning (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2) – upt.ro
  • Mobil: (+4)0725 890 389 / (+4)0725 890 988
  • E-mail: [email protected]

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura