Admitere 2020 – învățământ la distanță la Universitatea Politehnică din Timișoara

7 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

    

Înscrieri  online. Activități de laborator, seminar și examene în weekend. Suport continuu, comunicare, cursuri, teme și note administrate online. Diplomă acreditată. S-a dat startul pentru înscrierile online la concursul de ADMITERE 2020 – cursuri în regim ID și IFR! Întâlnirile la universitate sunt programate numai în zilele de weekend iar accesul la cursuri și tutorizarea se face prin platform virtual Campusul Virtual al UPT. Cursurile și cadrele didactice, competențele, titlul și profesia sunt aceleași cu cele desfășurate în cadru lprogramelor de studii la forma de învățământ la zi.

Universitatea PolitehnicaTimișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL) organizează și desfășoară, înperioada următoare, admiterea online pentru programele de studio în regim de învățământ la distanță și învățământ  cu frecvență redusă.

https://elearning.upt.ro/admitere/

 

ADMITERE 2020

 

Informatică: informaticieni – 3 ani de studiu, învățământ la distanță, în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare – 100 locuri

https://elearning.upt.ro/educatie/licenta/informatica/

Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații: ingineri – 4 ani de studiu, învățământ la distanță, în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – 50 locuri

https://elearning.upt.ro/educatie/licenta/tehnologii-si-sisteme-de-telecomunicatii/

Comunicare și Relații Publice: licență – 3 ani de studiu, învățământ  la distanță, în colaborare cu Facultatea de Științe ale Comunicării – 75 locuri

https://elearning.upt.ro/educatie/licenta/comunicare-si-relatii-publice/

Tehnologia Construcțiilor de Mașini: licență – ingineri – 4 ani de studiu, învățământ cu frecvență redusă, în colaborare cu Facultatea de Mecanică – 60 locuri

https://elearning.upt.ro/educatie/licenta/tehnologia-constructiilor-de-masini/

Tipul concursului de admitere

Pentru formele de învățământ ID/IFR, admiterea se desfășoară prin concurs de dosare, criteriul de departajare fiind media de la Bacalaureat. În acest  an, toată procedura de admitere se realizează online, inclusive depunerea actelor.

Programele de studio sunt acreditate de către ARACIS și conferă o diplomă similar ca și în cazul studiilor la forma de învățământ cu frecvență, diploma de studii superioare de licență în forma de învățământ la distanță/cu frecvență redusă.

(conform cu HG 607/2014  https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi% C8% 99iere/InvatamantSuperior/2016/Acte/HG_607_2014_con%C5%A3inut_format_acte_studiii_ciclul%20I.pdf)

Calendar ADMITERE 2020

Înscriere candidaţi: 15 iunie 2020- 18 iulie 2020

Concurs de dosare: 18 iulie 2020

Rezultatele concursului: 20 iulie 2020, ora 10.00

Confirmări Runda I:  20 iulie, ora 10.00 – 22 iulie 2020, ora 16.00

Afișare Runda II:  23 iulie 2020, ora 10.00

Confirmări Runda II: 23 iulie, orele 10.00 – 24 iulie 2020, ora 16.00

Afișare Runda III:  25 iulie 2020, ora 10.00

Confirmări Runda III:  25 iulie 2020, orele 10.00 – 14.00

Rezultatele finale:  25 iulie 2020, ora 16.00

Înscrieri online

   Înscrierea la concursul de admitere cu depunerea actelor necesare și întreg procesul de admitere și confirmare a locului, pentru anul universitar 2020-2021 se realizează online, personal de către fiecare candidat, folosindaplicațiadedicată Enrol(https://admitere.upt.ro/ )

Instrucțiuni de înscriere online folosind platforma Enroll: http://www.upt.ro/img/files/2019-2020/admitere/licenta/2.3_Anexa_2-Adm_licenta_2020_Instructiuni_enroll.pdf

Tel: 0256 403 300

Mobil: (+4)0725 890 389; (+4)0725 890 988

E-mail:  [email protected]

 

Metoda de învățământ

Diploma de licență acordată la finalul studiilor este identică cu cea de la forma de învățământ de zi, singura diferență fiind menționarea formei de învățământ. Curricula, cursurile sunt  identice cu cele de la forma de învățământ de zi, iar tutorizarea va fi efectuată de către aceleași  cadre didactice care desfășoară  cursuri la forma de învățământ de zi.

Avantaje ale desfășurării cursurilor prin învățământ la distanță:

  •       cursuri, tutorizare desfășurate online prin platforma Campus Virtual al UPT (www.cv.upt.ro)
  •       administrare online note și teme/proiecte
  •       comunicare și suport online cu cadrele didacticeși secretariat
  •       întâlniri față-în-față, înTimișoara (sâmbăta și duminica) pentru seminar, laborator sau proiect. În perioada sesiunii, examenele se vor programa în fiecare weekend (1-2 examene pe weekend).

   Studenții ID/IFR beneficiază de support complet online pe durata studiilor, prin intermediul Campusului Virtual: materiale de curs, teme și activități, note examene, comunicare și interacțiune directă.

Specializări

Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații

Absolvenţii acestei specializări vor devein specialişti de înaltă performanţă şi competenţă cu o bună pregătire fundamental în domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor, dar în egală măsură pregătiți şi în domenii conexe, astfel încât să se integreze rapid în economia de piaţă.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: transmisii integrate de date şi voce, tehnologii audio-video şi multimedia, programare web, reţele de telecomunicaţii, telefonie fixă şi mobilă, dezvoltare de aplicații online.

Toți absolvenţii ultimelor generații şi-au găsit locuri de muncă în domeniu.  http://www.etc.upt.ro/

 

Informatică 

Absolvenţii acestei specializări vor devein specialişti informaticieni. Informaticianul în formare trebuie să poată găsi soluţii complete pentru problemele practice de prelucrare a datelor şi pe baza conceptelor generale ale informaticii şi ştiinţei calculatoarelor.

Pentru aceasta trebuie să stăpânească pe lângă bazele teoretice ale informaticii şi posibilităţile utilizării practice a acestora. El/ea va trebui să cunoască şi să înţeleagă un spectru larg de aplicaţii din tehnică, respective economie. Informaticianul găsește un larg domeniu de activitate în diverse domenii ale tehnicii şi economiei.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: medii de programare, dezvoltare şi administrare sisteme informatice, administrare de reţea, dezvoltare de aplicaţii web.

http://admitere-ac.ro/

Comunicare şi relaţii publice

Pentru Comunicare şi relaţii publice (CRP) înr egim de învăţământ la distanţă (ID) competenţele, calificările şi diplomele conferite sunt identice cu cele oferite de specializarea la forma de învăţământ cu frecvenţă Comunicare şi relaţii publice, domeniul de licență Științe ale Comunicării. Titlulprofesional care se acordă absolvenților la finalizarea studiilor este de “Licenţiat în Ştiinţe ale comunicării”.

Programul de studii Comunicare ş irelaţii publice – învățământ la distanță formează absolvenţi capabili să activeze ca specialişti în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice pentru activităţi specific ocupaţiei, desfăşurate în instituţii, societăţi comerciale, organizaţii politice, organizaţii non-guvernamentale etc.: specialişti în comunicare și relaţiipublice, specialişti în relaţiile cu presa, purtători de cuvânt, consultanţi în comunicare și relații publice, consultanţi resurse umane, asistenți manager, referenți, mediatori lingvistici.

http://sc.upt.ro/

 

Tehnologia Construcţiilor de Maşini

SpecializareaTehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) defineşte o profesie adaptată evoluţiei economice prezente şi viitoare, conectată la practica europeană şi mondială, în care inginerului mecanic, pe lângă instruirea tehnică de bază de profil InginerieIndustrială, i se formează competenţe operaţionale pentru sectorul productive în general dar şi pentru sfera serviciilor şi de promovare produs.

Profilul profesional al inginerului TCM oferă absolvenților noștri posibilități diversificate de integrare pe piaţa muncii în sectoare industrial sau de prestări de servicii cum ar fi: producţia de componente, subansambluri sau  produse industrial sau manufacturiere, pentru industria de autovehicule (automotive), energetică, transporturi aeriene, navale sau feroviare, echipamente industriale, produse electrocasnice, aparate de măsură și control, mecanică auto, întreținere şi reparații în domeniul mecanic.

http://mec.upt.ro/

 

Informațiisuplimentare:

Website CeL: https://elearning.upt.ro/admitere/

Facebook: https://www.facebook.com/CIDUPT

Twitter: http://twitter.com/elearning

Instagram: @elearning_upt

Youtube: http://www.youtube.com/user/cidupt

 

Contact

Centrul ID/IFR si e-Learning

elearning.upt.ro

tel: 0256 403300

Mobil: (+4)0725 890 389

(+4)0725 890 988

E-mail: [email protected]

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 7 iulie 2020

  De la începutul monitorizării, și până marți 7 iulie,  în județul Hunedoara  665 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Tot mai mulţi deveni plătesc online impozitele şi taxele locale

Peste 1.900 de contribuabili deveni şi-au achitat impozitele şi taxele locale prin intermediul platformei Ghiseul.ro, în prima jumătate a anului...

Încă puţin şi ştim data alegerilor locale

Ieri, plenul Senatului a adoptat cu 81 de voturi „pentru“, 8 voturi „contra“ şi 39 abţineri, proiectul de lege potrivit...

Închide