Administraţia din Hunedoara, în dialog cu asociaţiile de proprietari

Oana Mihnea03 Dan-Boboutanu--reales-presedintele-PSD-Hunedoara

La solicitarea Primăriei Hunedoara, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din municipiu au participat la o întâlnire cu scopul de a dezbate probleme de administrare.
La şedinţa trecută, consilierul local Maria Mornea, care este şi preşedinta Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România – Filiala Hunedoara, a solicitat stabilirea unei date pentru o întâlnire cu administratorii asociaţiilor de proprietari. Această întâlnire a avut loc ieri şi a participat viceprimarul Dan Bobouţanu (foto), şeful Fondului Locativ din cadrul primăriei, Dan Laslău, şi reprezentantul societăţii de salubritate a municipiului.
S-au pus în discuţie probleme legate de actele necesare ţinerii unei contabilităţi în partida simplă, dar şi tot ceea ce ţine de respectarea legislaţiei privind administrarea asociaţiilor de proprietari. „Au fost prezenţi 20 de administratori de asociaţii, care au vorbit despre problemele cu care se confruntă. Li s-a explicat că trebuie să respecte legalitatea actelor în ce priveşte banii pe care îi primesc. De asemenea, eu le-am detaliat  ce presupun axele de fonduri europene, în sensul că, de acum înainte, banii nu vor putea fi folosiţi doar pentru anveloparea blocurilor. Aceştia pot merge şi în sectorul reparaţiilor capitale, a subsolurilor, casei scărilor, dar şi a reparaţiei acoperişului sau a conductelor. Uniunea Europeană suportă 60 la sută din costuri, primăria 20 la sută şi asociaţiile tot 20 la sută. S-a pus în discuţie şi problema rău-platnicilor şi li s-a sugerat administratorilor să îi acţioneze în judecată pe cei care nu plătesc, astfel încât să nu se blocheze situaţia şi să intervină sistarea utilităţilor. Ne dorim să continuăm aceste întâlniri, astfel încât să putem vorbi cu toţii. În total, în municipiul Hunedoara sunt 166 de asociaţii de proprietari“, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

2 comentarii la „Administraţia din Hunedoara, în dialog cu asociaţiile de proprietari

  • 6 august 2015 la 4:00
    Permalink

    Sa speram ca asa va fi si se vor incepe lucrarile de intretinere la subsolul blocurilor si repararea tevilor sparte .

  • 6 august 2015 la 11:42
    Permalink

    Pai cine sa o inceapa daca nimeni nu o cere?!?!?! Ca sa primesti bani pentru lucrari de genul asta ,trebuie sa te duca un pic inteligenta.Marea majoritate a presedintilor sunt niste ciumbirlici care s-au bagat in seama,dorind o mica sursa de venit.Nu fac proiecte,nici pentru izolare termica,si nu vor face nici pentru reparatii.De ce ?Pentru ca nu ii duce capul….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare