Adi Bocşeru, arestat într-un dosar de furt de bunuri de patrimoniu

02 bulina neagra Adrian Stoicoi, Adi bocseru, bulina neagra 0Natalia Bumbac

Hunedoreanul Adrian Stoicoi (foto), zis „Adi Bocşeru“, din satul Grădiştea de Munte, comuna Orăştioara de Sus, a fost arestat preventiv vineri, 13 mai, printr-o decizie a Judecătoriei Alba Iulia, fiind acuzat de complicitate la furt calificat de bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional. Hotărârea instanţei nu este definitivă, şi împotriva acesteia Stoicoi a depus contestaţie.

Piese spectaculoase ridicate la percheziţii
Joi, 12 mai, înainte de a fi arestat preventiv, oamenii legii au percheziţionat locuinţele cunoscutului căutător de comori, dar şi ale altor persoane. În urma percheziţiilor care au avut loc la noi în judeţ au fost ridicate trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice (Seraphis, Minerva şi Jupiter), o cupă metalică şi trei monede Koson din aur. Trebuie menţionat că anchetatorii nu au specificat de unde anume au fost ridicate piesele enumerate mai sus. Conform comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au suspiciuni rezonabile că Stoicoi a ajutat alţi braconieri ai siturilor arheologice să sustragă bunuri de patrimoniu şi a păstrat bunurile furate de aceştia. În acest sens, în cursul anului 2014, în apropierea locuinţei sale a fost descoperit un tezaur de 139 de monede Koson din aur din care inculpatul a vândut o piesă contra sumei de 700 de euro. Ulterior, la începutul anului 2016 a vândut cele trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice romane şi trei Kosoni din aur.03 statuete Stoicoi 1

Condamnat şi apoi absolvit de pedeapsă
Numele lui Adrian Stoicoi nu apare pentru prima dată într-un dosar în care procurorii anchetează furturile de bunuri de patrimoniu din siturile arheologice. Hunedoreanul a fost judecat în trecut într-un dosar în care a fost acuzat de furtul şi traficarea unor tezaure antice valoroase şi spălare de bani. În dosarul respectiv, Stoicoi a fost condamnat definitiv în august 2015 de către Curtea de Apel Alba Iulia la doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare tot de doi ani. Asta, după ce prima instanţă Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la opt ani de închisoare cu executare şi la plata unui prejudiciu de 2.548.300 de euro. Instanţa din Alba Iulia l-a absolvit pe Stoicoi şi de plata prejudiciului către statul român.

One thought on “Adi Bocşeru, arestat într-un dosar de furt de bunuri de patrimoniu

  • 16 mai 2016 la 11:15
    Permalink

    Un bou nesatul, fara inima dar se pare ca si fara creier.

    Fraiere stii ce bani puteai lua LEGAL pe ce ai gasit ?

    Vorba aia, „scumpul , mult pierde „.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare