Acuzaţii grave pentru „Diamant“ şi complicii lui

Trei indivizi, doi din Vulcan şi unul din Bistriţa, sunt deja judecaţi de o instanţă din Oltenia, pentru furt calificat, după ce au prădat mai multe bănci. Acum s-au ales cu un nou dosar penal, iar acuzaţiile care li se aduc sunt mult mai grave.
Cei trei vor ajunge în faţa judecătorilor din Târgu Jiu, tot pentru că au spart bancomatele mai multor unităţi bancare de pe raza judeţului Gorj.
Aurel Stănescu zis „Diamant“ (60 de ani), Moise Ţală (27 de ani), ambii din Vulcan, erau ajutaţi de Daniel Codreanu, un tânăr de 21 de ani din Bistriţa, şi au reuşit să spargă cel puţin 13 automate bancare şi au furat bani.
Aceştia au descoperit că aparatele sunt la fel de vulnerabile ca o banală încuietoare şi se foloseau de o simplă şurubelniţă, un patent şi o sârmă îndoită la capăt. Procurorii spun că suspecţii au forţat 13 bancomate din Craiova, Filiaşi, Sebeş, dar şi de pe raza judeţului Gorj. Până în acest moment, şapte unităţi bancare s-au declarat prejudiciate de grupare, însă şansele de a recupera din daune sunt extrem de mici. Aurel Stănescu abia scăpase din puşcărie, după ce a executat o parte din condamnarea de doi ani şi jumătate pe care o primise tot pentru spargerea unor ATM-uri bancare din Petroşani. În urma periplului prin ţară, cei trei indivizi au reuşit să fure câteva mii de lei din bancomate. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.