Acţiunile hunedorenilor împotriva declarării spitalului din municipiu spital-Covid continuă. Proteste în centrul oraşului şi o nouă scrisoare către ministru!

Sorina Popa

Hunedorenii nu se lasă şi continuă acţiunile de protest după ce spitalul din municipiu a fost declarat spital-Covid de către ministrul Sănătăţii. Şi ieri, zeci de persoane au protestat în faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, respectând regulile impuse de pandemie.

„Vrem spitalul înapoi”
Oamenii au avut pancarde şi au strigat „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Vrem spitalul înapoi”, „Nu vrem spital Covid”. Protestatarii susţin că nu înţeleg de ce ministrul Nelu Tătaru a luat această decizie nefericită. „Cred că este o răzbunare politică, că la Hunedoara am votat un primar de la PSD. Totul la noi în ţară este politic”, a spus o hunedoreancă prezentă la protest. „Ne-au condamnat la moarte”, a mai spus un participant la acţiunea din faţa Casei de Cultură din Hunedoara.

Corpul medical i-a scris ministrului să retragă ordinul
Pe de altă parte, majoritatea Corpului Medicilor şi personalului medical de la Spitalul municipal din Hunedoara a transmis o nouă scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii. Ce spun medicii hunedoreni?
Că ordinul prin care unitatea medicală din Hunedoara este unul ilegal, care va avea consecinţe grave asupra sănătăţii personalului medical, dar şi a hunedorenilor.
În scrisoarea respectivă, medicii îi atrag atenţia ministrului liberal că la această unitate, de la începutul pandemiei au fost trataţi aproape 1.000 de bolnavi Covid, dar şi 30.000 de pacienţi non-Covid. „Folosirea în acelaşi timp a 250 de prize de oxigen va determina căderea sistemului, care nu a fost proiectat pentru o asemenea solicitare”, se arată în scrisoarea respectivă.
Ministrul este somat să anuleze ordinul prin care spitalul hunedorean a fost declarat spital-Covid. În caz contrar, „ne vedem nevoiţi să efectuăm demersuri legale, ocazionate de încălcarea dreptului muncii privind protecţia medicilor şi a personalului medical prin expunerea acestora riscurilor iminente date de încărcătura virală extrem de ridicată”, se mai arată în scrisoare.

One thought on “Acţiunile hunedorenilor împotriva declarării spitalului din municipiu spital-Covid continuă. Proteste în centrul oraşului şi o nouă scrisoare către ministru!

  • 25 noiembrie 2020 la 7:01
    Permalink

    Nu va lăsați păcăliți.ordinul ministrului nu se putea da fără acceptul primarului care are in aubordine spitalul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare