Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Mediului

4 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02-mediu-net

Sorina Popa

De Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe 5 Iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a organizat în judeţ mai multe acţiuni de promovare şi conştientizare a problemelor de mediu.
Evenimentul constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile nonguvernamentale, elevi, întreprinzători, de a se mobiliza prin manifestări comune, care să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului.
“În întreaga lume – precizează Georgeta Barabaş (medalion), directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara – manifestările dedicate acestei zile îmbracă diferite forme: plantări de copaci, campanii de reciclare a deşeurilor şi de ecologizare, expoziţii, concerte verzi, concursuri tematice, promovarea de vehicule prietenoase mediului. Asemenea acţiuni au fost organizate şi în judeţul nostru. De pildă, la mai multe şcoli hunedorene au fost organizate în ultimele zile, întâlniri între specialişti şi elevi, abordându-se teme de protecţia mediului. De asemenea, la Primăria Brad s-au organizat acţiuni de ecologizare a municipiului, la fel în parcuri şi pe malurile unor râuri”, arată directorul APM.
Ziua Mondială a Mediului a  fost instituită în anul 1972, cu ocazia deschiderii primei conferinţe internaţionale dedicate protecţiei mediului, desfăşurată la Stockholm.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Centru logistic „PLUS” în judeţul Hunedoara

„Transylvania Logistics Park”, din Băcia, a fost cel mai mare centru logistic din zona de nord-vest a României, până ieri,...

Europa, greu mai dai banii…!

Una dintre temele pe care s-a bătut monedă în campania electorală a fost cea conform căreia România nu a reuşit...

„Stã în puterea alegãtorului sã reformeze clasa politicã“

Ben-Oni Ardelean (foto), candidatul hunedorean pe locul şase pe lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European, este de părere că...

Închide