ActualitateFlash

Lucrări de dezinsecţie pe raza municipiului Hunedoara

Primăria Hunedoara a demarat o campanie de dezinsecţie a municipiului, pentru a scăpa de insecte, în special de ţânţari. Acţiunea se desfăşoară pe o suprafaţă de 1.902.200 de metri pătraţi din spaţiul terestru al localităţii.
Dezinsecţia a demarat la sfârşitul săptămânii trecute în zona pădurii Chizid şi continuă cu cartierele Micro 7, Micro 6 şi 6 N, OM, Micro 5, 4 şi 3, Centrul Civic şi zona Casei de Cultură şi cu Centrul Vechi al oraşului. Substanţele pulverizate nu sunt dăunătoare nici oamenilor, nici animalelor, iar acţiunea va fi încheiată în data de 30 august.
Potrivit primarului municipiul Hunedoara, Viorel Arion, reprezentanţii primăriei au avut întâlniri cu majoritatea preşedinţilor de asociaţii de locatari din municipiu, iar în urma sesizărilor venite din partea acestora, s-a stabilit că dezinsecţia este necesară. Acţiunea vizează toate zonele verzi şi parcurile din Hunedoara, cimitirul Valea Seacă, malurile Râului Cerna şi a Pârâului Zlaşti, zona verde din fosta Unitate Militară, zonele verzi şi aliniamentele stradale (n.r. în suprafaţă de 1.082.000), dar şi terenurile de sport din jurul unităţilor de învăţământ. Substanţele sunt pulverizate zilnic, în măsura în care condiţiile meteorologice permit acest lucru, între orele 7 şi 13, dar şi noaptea, după ora 23. Dezinsecţia este efectuată de D.D.Chim SRL Deva, care a câştigat prin licitaţie publică acest contract, iar costurile acţiunii se ridică la 209.242 lei, plus TVA. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.