Comunitate

Acţiune de voluntariat pe traseul mocăniţei

Cristina Ghenea

O acţiune bazată pe voluntariat a fost desfăşurată în cursul zilei de sâmbătă pe parcursul a 10 kilometri din traseul mocăniţei, care leagă municipiul Hunedoara de Govăjdie. Acţiunea, care a fost iniţiată de doi  hunedoreni, a avut ca scop curăţarea vegetaţiei uscate de pe tronsonul liniei înguste, şi s-a dovedit a fi un adevărat succes.

Hunedorenii Dan Bera şi Rudolf Hanzelik-cei doi militanţi care susţin reconstrucţia liniei ferate înguste şi repunerea în circulaţie a mocăniţei – au dat sfoară-n ţară săptămâna trecută, că au nevoie de voluntari pentru curăţarea de vegetaţie a traseului liniei ferate înguste care duce la Govăjdie. Astfel că, sâmbătă dimineaţă, în curtea Castelului Corvinilor, unde a fost stabilit locul de întâlnire a voluntarilor, s-au strâns aproximativ 250 de persoane, pregătite  cu toate cele necesare – de la ferăstrău, până la drujbe. Printre participanţii la acţiunea amintită s-au numărat primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, consilierii locali PSD, Dan Bobouţanu şi Ana Maria Aldea,   deputatul de Hunedoara Viorel Arion, şi mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL Hunedoara, care au lucrat cot la cot cu ceilalţi voluntari la curăţarea traseului liniei ferate înguste. De asemenea, alături de hunedoreni, au fost prezenţi şi membrii Organizaţiei Studenţilor de la Ştiinţa Mediului din Cluj-Napoca, precum şi membrii organizaţiei „Prietenii Mocăniţei”, din Sibiu.

2 comentarii la „Acţiune de voluntariat pe traseul mocăniţei

  • Ati uitat sa mentionati consilierii locali ai PDL si faptul a ca participat si Consiliul Judetean prin consilierul judetean PDL Nicolae Chirila

  • Au participat şi doi lideri de cercetaşi din comuna Ghelari şi 14 cercetaşi cu vârstele cuprinse între 14 şi 17 ani, toţi din comuna Ghelari. Ei au acţionat pe terasamentul la capătul cătunului Nădrab.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.